Özgecan'ın katili Suphi Altındöken'in cenazesine Suriyeli kadın imajı verildi

Özgecan'ın katili Suphi Altındöken'in cenazesine Suriyeli kadın imajı verildi

Özgecan Aslan'ı cezaevinde öldürülen katili 27 yaşındaki Ahmet Suphi Altındöken’in Adana Devlet Hastanesi morgunda bekletilen cenazesi dün gece Mersin'de adı açıklanmayan bir mezarlığa defnedildi. Morgdan alınan cenazeye kadın eşarbının konulması dikkat çekerken, daha sonra morg etrafında bekleyenlere ve gazetecilere cenazeyle ilgili, "Bir Suriyeli kadın cenazesi alıyoruz" açıklaması yapıldı.

Mersin in Tarsus İlçesi’nde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın Adana’da cezaevinde geçen 11 Nisan’da öldürülen katili 27 yaşındaki Ahmet Suphi Altındöken’in Adana Devlet Hastanesi morgunda bekletilen cenazesi, ailesi tarafından alınarak dün gece Mersin’de adı açıklanmayan bir mezarlığa defnedildi.

TABUTTA İNANILMAZ DETAY

Adana F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda hükümlü 46 yaşındaki Gültekin Alan tarafından 11 Nisan’da tabancayla vurularak öldürülen Özgecan Aslan’ın katili Ahmet Suphi Altındöken’in defnedilmesiyle ilgili kriz aşıldı. Öldürüldükten sonra annesi Naciye Tan’a teslim edilen ve Tarsus’ta toprağa verilemeyince tekrar Adana Devlet Hastanesi morguna getirilen Ahmet Suphi Altındöken’in cenazesi, yakınları tarafından dün saat 23.00 sıralarında alındı. Polis, ailenin avukatı İbrahim Kaplan’ın resmi evrakları imzalayarak teslim aldığı cenazenin fark edilmemesi için tabuta kadın eşarbı koydu.

MERSİN'DE TOPRAĞA VERİLDİ

SURİYELİ KADIN CENAZESİ GÖRÜNTÜSÜ VERİLDİ

Morg etrafında bekleyenler ve gazetecilere cenazeyle ilgili, "Bir Suriyeli kadın cenazesi alıyoruz" açıklaması yapıldı. Bu yolla gazetecilerin takibinden kurtulmak isteyen aile, tabutun üzerine de eşarp örttü. Cenaze aracı da verilmediği için sivil plakalı bir kamyonete konulan cenaze Mersin’e doğru götürüldü. Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu’nda cenaze aracını takip eden gazeteciler, yolda denetim yapan polisler tarafından durdurulurken, cenazenin bulunduğu kamyonet ise Mersin yönüne devam etti.

NEKROFOBİ HASTASI BABA KATILMADI

Gazetecilerin takibi engellenen Suphi Altındöken’in cenazesi Mersin sınırları içerisinde nerede olduğu gizli tutulan bir mezarlığa götürüldü. Annesi Naciye Tan ile kız kardeşi ve bazı yakınlarının katılımıyla cenaze gece karanlığında dini işlemler yapılarak defnedildi.

Aynı saldırıda vurulan ve Adana TOKİ Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavisi süren baba Necmittin Altındöken’in de cenaze törenine Nekrofobi hastası (Ceset görüldüğünde ya da ölüm düşüncesiyle ortaya çıkan aşırı korku) nedeniyle katılmadığı bildirildi. Baba Necmittin Altındöken’in aslında oğlunun cenazesine katılmayı çok istediği ancak nekrofobi hastalığı, sağlık sorunları ve güvenlik endişesiyle bu isteğinden vazgeçtiği vurgulandı. Baba Altındöken’in geçen yıllarda kaybettiği annesinin cenaze törenine de bu hastalığı nedeniyle katılamadığı ifade edildi.

ADANA/DHA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN