İBB davasında mahkemeden tahliye kararı: 9 kişi serbest kaldı

İBB davasında mahkemeden tahliye kararı: 9 kişi serbest kaldı

İBB davasının 41. oturumunda mahkeme; yazılım mühendisi Iraz Bayrak, Kültür AŞ Hakediş Şefi Gökhan Köseoğlu, İBB eski Zabıta Daire Başkanı Engin Ulusoy, Fatih Keleş’in oğlu Mustafa Keleş, CHP Genel Merkezi’nde Bilgi İşlem Sorumlusu Orhan Gazi Erdoğan, Seza Büyükçulha, Ahmet Şahin, Cevat Kaya ve Hakan Aplak tahliye kararı verdi. Duruşmada savcı 5 kişinin tahliyesini istemişti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da sanıkları arasında yer aldığı 414 sanıklı İBB davasının 41. duruşma gününde önemli bir gelişme yaşandı. İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada duruşma savcısı, 5 tutuklu isim hakkında tahliye mütalaası verdi.

9 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Mahkeme 9 kişi hakkında tahliye kararı verdi. İBB davasının 41. oturumunda mahkeme yazılım mühendisi Iraz Bayrak, Kültür AŞ Hakediş Şefi Gökhan Köseoğlu, İBB eski Zabıta Daire Başkanı Engin Ulusoy, Fatih Keleş’in oğlu Mustafa Keleş, CHP Genel Merkezi’nde Bilgi İşlem Sorumlusu Orhan Gazi Erdoğan, Seza Büyükçulha, Ahmet Şahin, Dilek İmamoğlu'nun kardeşi Cevat Kaya ve Hakan Aplak tahliye edildi.

SAVCILIK 5 İSİM İÇİN TAHLİYE İSTEMİŞTİ

Duruşma savcısı, tutuklu sanıklar arasında yer alan İBB çalışanı Iraz Bayrak, CHP Bilgi İşlem Sorumlusu Orhan Gazi Erdoğan, Fatih Keleş’in oğlu Mustafa Keleş, eski Zabıta Daire Başkanı Engin Ulusoy ve Kültür AŞ Hakediş Şefi Gökhan Köseoğlu hakkında tahliye kararı verilmesini istemişti.

Söz konusu isimlerden Bayrak ve Erdoğan’ın “Eylem 13” kapsamında tutuklu bulunan son kişiler olduğu, Engin Ulusoy’un ise sağlık sorunları nedeniyle son duruşmalara güçlükle katıldığı ifade edildi.

İMAMOĞLU: ÖZGÜR ÖZEL CAN YOLDAŞIMDIR

Ekrem İmamoğlu, verilen aranın ardından salondan ayrılırken şöyle konuştu:

“İnşallah güzel olacak, bekliyoruz sonucu. Birlikte olmak, dayanışma içinde olmak ve güçlü olmak zorundayız. İnşallah sonu güzel olacak. Özgür Özel can yoldaşımdır, genel başkanımızdır onu çok seviyorum.”

"İFADELERİMİ ÇEKMESEYDİM BENİM İÇİN DE TAHLİYE İSTENECEKTİ"

İş insanı Murat Kapki ise ayrılırken salondakilere "İfadelerimi çekmeseydim benim için de tahliye istenecekti. İfadelerimi çektiğim için hala buradayım" diye seslendi.

İlgili Haberler
YORUMLAR (3)
3 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN