Son dakika! Elazığ Valisi'nden son açıklama: Can kaybımız yok, yıkılan binamız yok

Son dakika haberi... Depremin merkez üssü Kavaktepe'de incelemeler yapan Elazığ Valisi Yırık, son durum hakkında bilgi verdi: Şükürler olsun, merkezde ve depremin merkez üssü Kavaktepe köyünde ciddi bir şekilde can kaybımız, yaralımız yok. Yıkılan binamız yok.

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ile sabah meydana gelen depremin merkez üssü Kavaktepe köyünde incelemeler yaptı. 

"TARAMALARIN YÜZDE 90'I TAMAM"

Depremin olduğu dakikadan itibaren bütün ekiplerin yoğun çaba gösterdiklerini belirten Yırık, taramaların yüzde 90 tamamlandığını söyledi. 

"PANİK YAŞAYAN VATANDAŞLARIMIZ VAR"

Ciddi bir sorunla karşılaşmadıklarını dile getiren Yırık, şöyle konuştu:

"Şükürler olsun, merkezde ve depremin merkez üssü Kavaktepe köyünde ciddi bir şekilde can kaybımız, yaralımız yok. Yıkılan binamız yok. İl genelinde olduğu gibi içinde oturmaktayken hasarlı olup da bu deprem neticesinde maddi ve fiziki zarar gören vatandaşımız söz konusu değil.

Sadece deprem anında panikle, heyecanla kaçmak isteyen vatandaşımızın bayılma gibi ortopedik birtakım benzer sıkıntıları söz konusu. Bunları da zaten sağlık kuruluşlarımızda tedavi altına aldık ve tedavileri devam ediyor.

"4 AİLENİN TALEBİ OLDU"

Bir gazetecinin "Vatandaşların konteyner talebi oldu mu?" şeklindeki sorusu üzerine Vali Yırık, "Kavaktepe köyünde 4 ailenin konteyner taleplerinin olduğu iletildi. Biraz önce bir vatandaşımız hanesinin kalabalık olduğunu, ilave konteyner talebinin olduğunu belirtti.

Zaten merkezde 3 mahallede 577 konteynerimiz var. Yine köylerde ihtiyaç halinde şu anda Osmaniye ilinden yola çıktı. Vatandaşlarımıza ihtiyaç halinde teslim edeceğiz." diye konuştu. 

"49 VATANDAŞIMIZ HASTANEDE"

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları da Kızılay, UMKE ve AFAD ekiplerinin, depremin olduğu andan itibaren sahada hızlı şekilde tarama yaptıklarını belirterek, şu ana kadar herhangi olumsuz bir haberle karşılaşmadıklarını söyledi.

Şerifoğulları, şunları dile getirdi:  "Can kaybı yok. Yıkıntılar söz konusu değil. Sadece korku ve panikle yaralanan 49 vatandaşımızın tedavileri hastanede devam ediyor. Gelen ihbarları değerlendiriyoruz. İnşallah çok kısa bir zamanda hızlı bir şekilde binaların hasar tespiti yapılmak kaydıyla gelen ihbarları değerlendireceğiz."

KANDİLLİ'DEN DETAYLI AÇIKLAMA

Bu arada 5,6'lık Elazığ depremi ile ilgili Kandilli Rasathanesi'nden de detaylı açıklama geldi.

Elazığ Kavaktepe merkezde meydana gelen 5,3 büyüklüğündeki deprem ile ilgili  Özener "Bu depremi 24 Ocak'ta Sivrice'de meydana gelen depremin artçısı olarak değerlendirebiliriz. Gecikmiş bir artçıdır. Depremin derinliğini biz enstitü olarak 6 kilometre derinlikte olarak veriyoruz. Saat 13.00 itibarı ile toplam 14 artçı şok meydana geldi" dedi. 

ELAZIĞ YİNE SALLANDI

Elazığ'da sabah saatlerinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi şiddetli depremin Kavaktepe merkezli olduğunu açıkladı.

AFAD da depremin büyüklüğünü 5,3 olarak duyurdu. Şiddetli deprem Malatya, Adıyaman, Şanlıurfa, Mardin, Batman ve Diyarbakır'da da hissedildi.

OCAK'TA 41 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

24 Ocak'ta da Elazığ'da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde en az 41 kişi hayatını kaybetmiş, binden fazla kişi yaralanmıştı.

SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYIN  

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN