Peygamberimizin bayram duası | Bayram sabahı yapılacak zikirler

Peygamberimizin bayram duası | Bayram sabahı yapılacak zikirler

Peygamberimizin bayram duası nedir? Peygamberimiz okuyanın kalbinin ölmeyeceğini bildirdiği duanın okunuşu ve Bayram sabahı yapılacak zikirleri haberimizde bulabilirsiniz.

Ramazan Bayramında okunacak duaları, yapılacak ibadetleri ayrıca Peygamberimizin bayram duasını ve Bayram sabahı yapılacak zikirler haberimizde bulabilirsiniz. Müslüman alemi için önemli iki bayramdan biri olan Ramazan bayramında okunması tavsiye edilen duaları ve yapılacak ibadetleri merak edenler için derledik ve sizlerle paylaşıyoruz. 15 Haziran cuma günü Ramazan Bayramının birinci günü idrak edilecek. İşte Peygamberimizin bayram duası ve bayram ile ilgili merak edilen herşey....

PEYGAMBERİMİZİN BAYRAM GÜNÜ DUASI

Peygamberimiz bayram günlerinde şu duayı çok okuyanın kalbinin ölmeyeceğini haber vermiştir.

“Yâ Hayyû, yâ kayyûm, yâ bedia’s-semavati ve’l-ardı, yâ ze’l-celâli ve’l-ikram.”

“Ey Hayy ve Kayyûm olan Rabbimiz, ey semâvat ve arzın bedi’i, ey Celâl ve Kerem sahibi. Beni sen koru, sen istikamette daim eyle. Kötülük ve günahlardan muhafaza et, sırat-ı müstakimde dâim ve sabit eyle.”

Bayram günleri bayram tebrikleri için musafaha ederken önce davranan biri diğerine şöyle duâ eder:

“Tekabbellahü minnâ ve minküm.” Allah sizden ve bizden kabûl buyursun.”

Muhatab olan da buna “amin” demekle karşılık vereceği gibi.

“Gaferallâhü lenâ ve leküm” diye de cevap verebilir..” Allah bizi de, sizi de mağfiret buyursun demektir.

BAYRAM SABAHI YAPILACAK ZİKİRLER NELERDİR? 

Kim Bayram günü 300 defa sübhânallahi ve bihamdih derse, müslümanların ölülerine hediye ederse; Her müminin kabrine 1000 nur iner (girer).

O kişi vefat ettiğinde Allah kendi kabri içinde 1000 nur verir.

(hadis-safuri,nüzhetu'l mecalis 1/155)

Herkim her iki (Ramazan-Kurban) bayramda da bayram namazından evvel 400 kere “Lâ ilâhe illallahü vahdehü lâ şerîke leh lehülmülkü ve lehülhamdü yühyî ve yümît ve hüve alâ külli şey’in kadîr. derse;

400 köle azad etmiş gibi olur.

Allah ona kıyamette şehirler inşa edecek, ağaçlar dikecek, vekiller tayin eder.

Her kim bayram günü sabah namazından sonra 100 defa: "Estağfirullah el azim''(ya rabbi günahlarımı bağışla) derse amel defterindeki bütün günahlar silinir ve kıyamet günü arşın gölgesi altında bütün azaplardan emin olarak oturur.

Et Tuhfe, s:26

BAYRAM MESAJLARI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN