Prof. Dr. Saltık: Okulların 15 Şubat'ta açılması korkunç bir facia olur

Prof. Dr. Saltık: Okulların 15 Şubat'ta açılması korkunç bir facia olur

Prof. Dr. Ahmet Saltık, okullarda yüz yüze eğitimin 15 Şubat’ta başlamasının doğru olmadığını belirterek, "Bu şekilde okulların açılması korkunç bir facia olur, Türkiye böyle bir serüvene girişmemeli" ifadelerine yer verdi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un "15 Şubat'tan itibaren okullarda yüz yüze eğitime geçilmesi konusunda kararlıyız." açıklamasına Prof. Dr. Ahmet Saltık'tan itiraz geldi. Prof. Dr. Saltık, gerekli önlemlerin alınmadan okulların açılmasının Türkiye için ağır sonuçlar doğuracağını söyledi. Prof. Dr, Saltık, “Türkiye’nin en az 3-4 dört hafta köktenci bir biçimde kapanmaya ihtiyacı var" dedi.

BEDELİ AĞIR OLUR

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Saltık, 15 Şubat’ta kademeli olarak açılması planlanan yüz yüze eğitime karşı uyardı. Henüz öğretmenlerin aşılanmaya başlanmadığını hatırlatan Prof. Saltık, 1 milyon öğretmenle beraber diğer personel sayısının da hesaba katıldığında yüksek bir insan nüfusundan bahsedildiğine dikkati çekti ve, “Bu şekilde okulların açılması korkunç bir facia olur çünkü çocuklar hastalığı belirtisiz geçirirler, toplum içine yayılmasında en riskli kümedir. Türkiye böyle bir serüvene girişmemeli, gerekli önlemler alınmadan açılırsa bedeli ağır olur” uyarısında bulundu.

Çin’den 14 Ocak’ta getirilen 3 milyon doz CoronaVac aşısının ardından 6.5 milyon aşıda Türkiye'ye geldi. Aşılar 14 günlük incelenmenin ardından öncelikle ilk dozları vurulan sağlıkçılar, 80 yaş üzerine ile huzurevlerinde kalanlara, ardından da diğer gruplara kademeli yapılacak. Ancak aşılar geldiğinden bu yana öğretmenlere henüz aşılama başlanmadı. Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Selçuk da, 15 Şubat'tan sonra kapsamlı bir telafi programına hazırlandıklarını açıkladı. 

Cumhuriyet’ten Sibel Bahçetepe’nin haberine göre, Prof.Dr. Ahmet Saltık, okulların açılması durumunda yaşanabilecek sorunları değerlendirdi. “Aşı yapılamayan bir kitleye okulları açacaksınız. Yok batıda örneği. Okullar dahi kapatılıp, uzatılıyor” diyen Saltık, okulların açılması ile tarih vermek yerine, birtakım kriterleri sağlamak gerektiğini ve ondan sonra okulların açılmasının doğru olacağını anlattı.

3-4 HAFTA KAPANMAYA İHTİYAÇ VAR

Bugün günlük olgu sayılarının nisan ayındaki tepe değerlerinin bile üzerinde olduğunu söyleyen Saltık, “Türkiye’nin en az 3-4 dört hafta köktenci bir biçimde kapanmaya ihtiyacı var, başka türlü bu sorunla baş edemeyeceğimiz gibi gözüküyor” dedi.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI NE DEMİŞTİ?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okullarda yüz yüze eğitime geçilmesiyle ilgili şu ifadelere yer vermişti:

"Bu sorunun bir kısmı Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun uygulama takvimiyle alakalı bir konu, bir kısmı da Milli Eğitim Bakanlığının alması gereken tedbirlerle ilgili. 15 Şubat’tan itibaren toplumun, ailelerin, annelerin, babaların, çocukların durumuna baktığımızda okulların artık mümkün olduğu kadar daha yüksek bir kapasiteyle açılması gerektiği noktasında bir kararlılığımız var. Bunu da ilgili tüm kuruluşlarla ve ortamlarda paylaşıyoruz, paylaşacağız."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN