Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan: Okullar 15 Şubat'tan sonra ve kademeli açılmalı

Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan: Okullar 15 Şubat'tan sonra ve kademeli açılmalı

Toplum Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasının ortaya çıkaracağı tabloya göre yüz yüze eğitime geçileceğini belirterek tarih verdi: Okulların yüz yüze eğitimin 15 Şubat sonrası açılması daha doğru bir yaklaşım olacak. Bu durumda da yine kademeli olarak okullar açılmalı.

Toplum Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, yüz yüze eğitim için tarih verdi.

İlhan, okulların yüz yüze eğitime açılmasında hastalık seyrinin belirleyici olduğunun belirterek, yılbaşındaki sokağa çıkma kısıtlamasının sonuçlarının 2 hafta içinde kendini göstereceğini söyledi. 

"YÜZ YÜZE EĞİTİM İÇİN KRİTER OLACAK"

Prof. Dr. İlhan, şunları kaydetti: "Kısıtlama ile hastalık seyrinde ciddi bir düşüş olmasını öngörüyoruz. Zaman zaman maalesef ihlallerle karşılaşılmış olmasına rağmen ülke genelinde uyum oranı yüksekti. Uzun süredir hafta içi ve hafta sonu kısıtlamaların ardından elde edilen olumlu sonucun, yılbaşı haftasını kapsayan yaklaşık 3,5 gün süren yasaklarla birlikte daha belirgin olarak kendini göstereceğini bekliyoruz. Bu nedenle yılbaşındaki sokağa çıkma kısıtlamasının sonucu okullarda yüz yüze eğitimin başlamasında belirleyicilerden olacak."  

"15 ŞUBAT'TAN SONRA DOĞRU YAKLAŞIM"

İlhan, sözlerine şöyle devam etti:

"Okullarda yüz yüze eğitimin 15 şubat sonrası açılması daha doğru bir yaklaşım olacaktır. Bu durumda da yine kademeli olarak okullar açılmalı. Zaten ona okulları açıldı, daha küçük sınıflardan başlayarak ilerlenecektir. İlkokul, ardından sınava girecek orta ve lise son sınıflar, daha sonra ise ara sınıflar gibi kademeli olarak açılacağı kanısındayım.

Bu dönemde İl Hıfzıssıhha Kurullarına yine çok iş düşecektir çünkü okullar açıldıktan sonra bir okulda hasta sayısı çoğalırsa sınırlı bir kapatma ve uzaktan eğitimle devam edilmesi söz konusu olacaktır. Eylül-Ekim ayında da benzer bir yaklaşım olmuştu."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN