Putin'in sarayı ortalığı karıştırdı: Kumarhane iddiası

Putin'in sarayı ortalığı karıştırdı: Kumarhane iddiası

Rusya'da yayınlanan bir belgesel ortalığı karıştırdı. Rus muhalif Navalnıy'ın gözaltına alınmasının ardından Youtube'da yayınlanan bir belgeselde fiyatı 10 milyar lira olduğu tahmin edilen sarayın Vladamir Putin'e ait olduğu iddia edildi.

Rusya, Rus muhalif Navalnıy'ın gözaltına alınmasının ardından Youtube'da yayınlanan bir belgeselde fiyatı 10 milyar lira olduğu tahmin edilen sarayın Vladamir Putin'e ait olduğu iddia edildi.

Sarayın görüntülerinin yer aldığı belgesel 24 saatte 20 milyona yakın kişi tarafından izlendi.

saray.jpg

Rus muhalif Aleksey Navalnıy, zehirlenmesinin ardından tedavi gördüğü Almanya’dan döndüğü Rusya’da 18 Ocak’ta tutuklandı.

Navalnıy'ın  internet sitesinde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e ait olduğu iddia edilen 10 milyar liralık saray’ın görüntüleri yayımlandı.

İddiaya göre, Karadeniz’in güneyindeki saray 17 bin 300 dönümlük arazide bulunuyor.

Sarayda striptiz kulübü, kumarhane, tiyatro, dans pisti, spor salonu, yüzme havuzu ve tüneller yer alıyor. Muhalifler Rusya’daki en gizli tesis dedikleri sarayın krallık olduğunu öne sürdü. Arazide özel bir liman ve uçuşa yasak bölge olduğu da belirtildi.

saray-001.jpg

saray-03.jpg

Navalnıy, Çar dediği Putin’in mülkünün, yakın çevresinin de dahil olduğu bir yolsuzluk planıyla finanse edildiğini iddia etti.

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov ise devlet haber ajansı RIA Novosti’ye yaptığı açıklamada iddianın “gerçek dışı” olduğunu söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN