Ramazan pidesi fiyatı ne kadar? Ramazan pidesi İstanbul ve Ankara'da kaç liradan satılacak?

Ramazan pidesi fiyatı ne kadar? Ramazan pidesi İstanbul ve Ankara'da kaç liradan satılacak?

Ramazan pidesi fiyatı ne kadar olacağı açıklandı. Pidenin kilogram fiyatı geçen yıl 7 lira 30 kuruşken bu yıl 8 lira 50 kuruş olarak belirlendi. Pide fiyatında 1 lira 20 kuruş zam yapıldı. Ramazan pidesi İstanbul ve Ankara'da kaç liradan satılacağı haberimizde...

2019 Ramazan pidesi fiyatı ne kadar oldu? Ramazan pidesi İstanbul ve Ankara'da kaç liradan satılacağı açıklandı. Pidenin kilogram fiyatı geçen yıl 7 lira 30 kuruşken bu yıl 8 lira 50 kuruş olacak. Fiyat artışı azami yüzde 16 olacak. İstanbul'da 350 gram pide fiyatı 3 liradan, Ankara'da 300 gram pide fiyatı 2,5 TL'den satılacak. Fakat halk ekmek bayileri ise Ramazan pidesini uygun fiyatlardan satacak. 

19-04/30/ramazan-pidesi-ne-kadar.jpg

HALK EKMEK RAMAZAN PİDESİNİ 1 LİRADAN SATACAK

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın halk ekmeğine zam yapılmaması yönünde talimatı sonrası 250 gramlık halk ekmek, 70 kuruştan satılmaya devam edecek. Halk ekmek ramazan pidesi ise bu yıl 1 TL’den satışa sunulacak. 250 gramlık ramazan pidesi, Ramazan ayı boyunca Halk Ekmek Satış Mağazaları ve büfelerdeki yerini alacak. Başkent Ankara'da Mansur Yavaş'ın 31 Mart Mahalli idareler seçimini kazanıp koltuğa oturmasından sonra TBMM lokantası sürpriz bir kararla Halk Ekmek'ten ekmek alımını kesmişti.

Başkentlilerin ucuz ve sağlıklı ekmek tüketebilmesi için halk ekmeğine zam yapılmayacağını söyleyen Başkan Yavaş, “Vatandaşlarımızın ekonomisine katkıda bulanabilecek tüm imkanları kullanmaya kararlıyız” dedi. Hijyenik ve el değmeden üretilen, başkentlilerin uzun yıllardır sofralarının vazgeçilmezi haline dönüşen halk ekmeğine zam yapılmazken, mevcut tarife geçerli olacak.

KAPASİTE ARTIRILACAK

Halk Ekmek Fabrikası, piyasada ekmek fiyatlarına yapılan artıştan sonra kapasite artırma kararı da aldı. Zamlardan önce günlük 750 bin adet ekmek ve ekmek çeşidi üreten Halk Ekmek Fabrikası, talebin artması üzerine kapasitesini 815 bine çıkardı. Başkentlilerin yoğun talepte bulunduğu halk ekmek ve çeşitlerine yönelik kapasite artırımının kısa bir süre içinde 910 bine çıkarılması planlanıyor.

19-04/30/ramazan-pide-fiyati.jpg

FIRINCILAR RAMAZAN PİDESİ İÇİN HAZIR

Fırıncılar, ramazanda iftar sofralarının gözdesi olan pide için hazırlıklarını yaptı. Bazı fırınlar, 300 gram ramazan pidesini 2,5 lira, 500 gram yumurtalı pideyi 5 liradan satmayı planlıyor.

Cumhuriyet Lezzet Dünyası Yöneticisi Sabri Bingöl, AA muhabirine, ekip olarak ramazan için gerekli planlamayı yaptıklarını söyledi.

Ramazanda satılan ekmek çeşitlerinde pidenin önemli yer tuttuğunu belirten Bingöl, "Bu sene Ankara'daki pide fiyatları federasyonumuz tarafından belirlendi. Biz de hazırlıklarımızı tamamladık. 300 gramlık ramazan pidesini bu yıl 2,5 liradan, 500 gram yumurtalı pideyi 5 liradan satacağız. Geçen sene Ankara'da 275 gram pide 2 liraydı. Yumurtalı pide yine aynı fiyattan satılmıştı." dedi.

Ramazan pidesinin tüketimine ilişkin tavsiyede bulunan Bingöl, "Oruç tuttuğumuz için akşama kadar midemiz aç kalıyor. Bu yüzden pideyi çok sıcak tüketmemek gerekiyor." diye konuştu.

Bingöl, iftara yaklaşık 2 saat kala hazırlamaya başlayacakları pidelerin üzeri kapatılarak evlerde saklanabileceğini, diğer ekmekler gibi pidenin de israf edilmemesi gerektiğini bildirdi.

YUMURTALI PİDE TERCİH EDİLİYOR

Nimet Fırını Yöneticisi Osman Atak da "11 ayın sultanı ramazan" için ön hazırlıkları tamamladıklarını vurgulayarak, "Ramazan pidesi için özel un getirtiyoruz. Gece ve gündüz çalışma saatlerimizi ayarladık. Ekipmanlarımız hazır, bakımlarını yoğun geçecek ramazan ayı için yaptık. Allah nasip ederse 7 Mayıs'ta ilk pidemizi çıkaracağız." değerlendirmesinde bulundu.

Müşterilerin genel olarak yumurtalı pideyi tercih ettiklerine dikkati çeken Atak, herkesin ihtiyacına göre pide üretimi yaptıklarını dile getirdi.

Atak, bu yıl un fiyatlarına zam geldiğini anımsatarak, 300 gram pideyi 2,5 liradan satışa sunacaklarını kaydetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN