Regaip Kandili mesajları | En güzel kandili duaları| Regaip Kandili sözleri ve hadisleri

Regaip Kandili mesajları | En güzel kandili duaları| Regaip Kandili sözleri ve hadisleri

Regaip Kandili mesajlarını ve en güzel Regaip Kandili sözlerini haberimizden bulabilirsiniz. Ayrıca Regaib Gecesi ile ilgili Hadis-i Şerifler de haberimizde. İslam aleminin dualarla kutladığı Regaip Kandili'nde sevdiklerine dua paylaşımları ve resimli mesajlar göndermek isteyen vatandaşlar Reagaib Kandili mesajları arayışına başladı. Regaip Kandili Müslümanların özel günlerinden biri. Kandilde sevdiklerinize 1 mesaj atarak ya da 1 dua göndererek onları mutlu edebilirsiniz. İşte Regaip Kandili mesajları, güzel regaip kandili duaları ve regaip kandili duaları..

Müslümanlar için önemli gün ve gecelerden Ramazan ayının da içinde bulunduğu üç ayların habercisi Regaib Kandili bu gece... Tüm Müslüman aleminde dualarla, ibadetlerle geçirilen Regaip Gecesi ile ilgili duaları ve mesajları haberimizde derledik. Sizler de haberimizdenen güzel Regaip Kandili mesajlarını ve dularını okuyabilir, bunları sevdiklerinize eşinize dostunuza ya da akrabalarınıza gönderebilirsiniz. Regaip Kandili mesajları resimli Regaip Kandili mesajlarını göndererek bu özel ve kutlu günde onları mutlu edebilirsiniz.

Recep Allah'ın ayıdır, Şaban Peygamber Muhammed'in ayıdır, Ramazan da ümmetinin ayıdır. 2020 yılında üç aylar başlangıç tarihi Şubat ayına denk geldi.

19-03/07/regaip-kandili.jpg

EN GÜZEL REGAİP KANDİLİ MESAJLARI

* Ya Rabbi! Her Yerde Haddini Bilen, Gönül Aynasını Silen, Mahşerde Beraat Edip Yüzü Gülen Kullarından Eyle Bizleri..!! (Amin) Hayırlı Kandiller...

* Cenab-ı Hak, Receb-i Şerif bahçesini ekip, Şaban-ı Şerif suyu ile sulayıp Ramazan-ı Şerif'te bereketli hasat almayı nasip eylesin.Amin..Hayırlı Kandiller.

* Allah'ın aşkıyla yan bu gece, Mevlana gibi dön bu gece, secdeye varıp huzura erince, şu fakiride an bu gece. Hayırlı kandiller!

* Bakiler sevgiler adına nice dilekler vardır. Ölümü bile ayırır saymayan gönüller vardır. Mesafeler araya set çekmişse ne çıkar, dualarda birleşen gönüller vardır. Hayırlı kandiller..

* Yüce Allah mübarek Regaip kandili hürmetine hayatın şereflisini, rızkın bereketlisini, vücudun sıhhatlisini, ahlakın faziletlisini, evladın edeplisini nasip ve müesser eylesin. Hɑyırlı Kandiller...

* Bir dua gönderiyorum hepinize sağlık, mutluluk, huzur olsun. Sevdikleriniz yanınızda, dünyanız barış dolu olsun. Allah"ın selamı üzerinize olsun. Regaip Kandiliniz Mübarek Olsun!

* Tüm İslam âleminin mübarek regaip kandilini kutluyor, bu gecenin hayır ve bereketiyle hepimizi iç huzura eriştirmesini Yüce Allahtan diliyorum… Kandiliniz mübarek olsun…

* Biçarelere, dul ve aceze hatunlara bakmak için çalışıp, çabalayan kimsenin; gece sabaha kadar namaz kılan, her gün oruç tutan, meydan-I gazada cihad eden gibi Allah yanında rütbesi vardır.

* Her sabah güneşle doğan umutlar, her yeni baharla tazelenen mutluluklar ve açan her yeni çiçekte gizlenen güzellikler sizinle olsun. Regaip Kandiliniz Mübarek olsun.

* Yakınlık ne mekânda ne zamandadır sadece eller yukarı kalktığında aklına gelenler yakın olduklarındır kandiliniz mübarek olsun.

19-03/07/regaip-kandili-1.jpg

* Bir kandil gülü savur sevdiklerine, size onlardan gülücükler getirsin öyle içten öyle samimi ol ki göz yaşlarını bile tebessüme çevirsin. Kandiliniz mübarek olsun.

* En güzel isimler (Esmaül Hüsna) Allah'ındır. O Halde O'na o güzel isimlerle dua edin. O'nun isimleri hakkında eğri yola gidenleri bırakın. Onlar yapmakta olduklarının cezasına çarptırılacaklardır. (Araf 180) Regaip Kandiliniz Mübarek Olsun!

* Beyaz bir güvercin gönderiyorum size, kanatlarında mutluluk, yüreğinde sevgi, tüylerinde nur var. Sizin de kalbiniz nurla dolsun Kandiliniz mübarek olsun…

19-03/07/regaip-kandili-2.jpg

* Borçlarımızdan, ceza ve günahlarımızdan kurtulmak için bu gece dua edelim.. Allah affeden ve bağışlayandır, unutmayalım.. Eller semaya kalkıp, yürekler bir atınca bu gece, gözler sevinç yaşlarıyla dolacak.. Kandiliniz mübarek, dualarınız kabul olsun!

* Ey Rabbim Şu sonsuz merhamet ve rahmet deryasından bir damla da olsa, nasiplenmeyi hak eden kullarından eyle bizi. Hayırlı Kandiller!

* Allah sana sevdiklerinle beraber mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşamayı nasip etsin. Kandiliniz mübarek olsun…

* Bu gece kulun yalvarış ve yakarışlarını Yüce Mevla'ya sunacağı ve O'nun sonsuz affından, merhametinden, iyiliğinden bol bol yararlanacağı umut, huzur ve müjde gecesidir. Kandiliniz hayırlı olsun!

19-03/07/regaip-kandili-3.jpg

* Ya Rabbi! Sesimizi duyansın, hallerimiz bilensin. Açtık gönlümüzü sana, Sen Sen imdat eyle, Sen affeyle, sen yollarımızı hayır eyle. Melekler daima duacınız olsun. Yüreğiniz ferah, imanının bol olsun. Sevgili Peygamberimiz Şefaatçimiz olsun. Regaip Kandilimiz Mübarek olsun!

* Semanın kapılarının açılıp, rahmetin sağanak sağanak yağdığı bu günde; düşen damlaların sizi ailece sırılsıklam etmesi dileğiyle Kandiliniz mübarek olsun…

* Bu günlerin feyzi üzerinize, rahmeti geçmişinize, bereketi evinize, nuru ahiretimize, sıcaklığı yuvamıza dolsun. Kandiliniz mübarek olsun...

* Bin damla serpilsin yüreğine, bin tatlı mutluluk dolsun günlerine, binbir hayalin gerçekleri bulsun, her türlü duaların kabul olsun, kandilin mübarek olsun...

* Oruçlu olan kimse, bir kimsenin aleyhinde bulunmadıkça veyahut eza ve cefa yapmadıkça, ta orucunu bozuncaya kadar ibadettedir. Kandiliniz mübarek olsun…

* Bugün Peygamber efendimizin (s.a.v) doğduğu gündür. Peygamber efendimiz yılında rebiül evvel ayının gecesi doğmuştur. Her yıl bu günde müslümanlar peygamberimizin dünyaya gelişini dualarla anarlar. Bu gece eller semaya kalkar, yürekler yaratana onun için açılır. Kandiliniz mübarek olsun.

19-03/07/regaip-kandili-4.jpg

* Yağmur yüklü bulutlar gibi gelen, eteğindeki hayır cevherlerini başımıza boşaltan ve bizlere mutluluk veren kandilin, büyüsüne kapılmanız dileğiyle. Nice kandiller.

* Yağmurun toprağa hayat verdiği gibi dualarında hayat bulacağı bu gecede dua bahçesinde yeşeren fidan olmak dileğiyle kandiliniz mübarek olsun.

* Bu günlerin feyzi üzerinize, rahmeti geçmişinize, bereketi evinize, nuru ahiretimize, sıcaklığı yuvamıza dolsun. Kandiliniz mübarek olsun…

19-03/07/regaip-kandili-5.jpg

REGAİP KANDİLİ HADİS- İ ŞERİFLERİ

• Allahü teâlâ, Receb ayında oruç tutanları mağfiret eder. [Gunye]

• Receb-i şerifin bir gün başında, bir gün ortasında ve bir gün de sonunda oruç tutana, Receb'in hepsini tutmuş gibi sevap verilir. [Miftah-ül-cenne]

• Ramazan ayı dışında Allah rızası için bir gün oruç tutan, iyi bir yarış atının bir asırda alacağı mesafe kadar Cehennemden uzaklaşır.) [Ebu Yala]

• Şu beş gecede yapılan duâ geri çevrilmez. Regaib gecesi, Şabanın 15. gecesi, Cuma, Ramazan bayramı ve Kurban bayramı gecesi.) [İbn-i Asâkir]

• "Receb-i Şerîf'in birinci gününde oruç tutmak üç senelik, ikinci günü oruçlu olmak iki senelik ve yine üçüncü günü oruçlu bulunmak bir senelik küçük günahlara kefaret olur. Bunlardan sonra her günü bir aylık küçük günahların af ve mağfiretine vesile olur." buyuruyorlar. (Camiu-s sağir)

• İbn-i Abbas -radiyallahu anh- Hazretleri: "Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Recep ayında bazen o kadar çok oruç tutardı ki, biz O'nu hiç iftar etmeyecek zannederdik. Bazen de o kadar çok iftar ederdi ki, biz O'nu hiç oruç tutmayacak zannederdik." buyurmuştur. (Müslim)

• Muhakkak zaman, Allah'ın yarattığı günkü şekliyle akıp gitmektedir. Yıl on iki aydır. Bunlardan dördü haram aylardır. Ve üçü ard arda gelmektedir. Zilkade, Zilhicce, Muharrem bir de Cemaziye'l-âhirle Şaban ayları arasında gelen Mudar kabilesinin ayı Recep ayıdır." (Buhârî, Tefsir, Sure, 8,9)

• "Recep ayı Allah'ın ayı, Şaban benim ayım, Ramazan da ümmetimin ayıdır." (Aclûnî, Keşfu'l-Hafâ, 1/423)

19-03/07/regaip-kandili-6.jpg

• Yine mübarek üç aylardan ilki olan Receb ayının önemi ve değeri hakkında Enes b. Malik ( r.a. )'dan şöyle rivayet edilir: Receb ayı girdiğinde Hz. Peygamber şöyle derdi: "Allahım! Recep ve Şaban'ı bize mübarek kıl ve bizi Ramazan'a ulaştır." (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/259)

• Receb'in ilk cuma gecesini ihya edene, Allahü teâlâ, kabir azabı yapmaz. Duâlarını kabul eder. Yalnız, 7 kimsenin duasını kabul etmez: Faizci, Müslümanları aşağı gören, ana babasına eziyet eden, Müslüman olan ve dinin emirlerine uyan kocasını dinlemeyen kadın, çalgıcı, livata ve zina eden, beş vakit namazı kılmayan. [Bu günahlardan vazgeçmedikçe, duaları kabul olmaz.] [Saadet-i Ebediyye]

19-03/07/regaip-kandili-6.Jpeg

REGAİP KANDİLİ DUALARI

* Ey güzeli açığa çıkaran , 2-Ey çirkinin üzerini örten, 3-Ey suç sebebiyle hemen azarlamayan, 4-Ey ayıpların üzerindeki perdeyi yırtmayan, 5-Ey affı büyük olan, 6-Ey günahkarları cezalandırmaktan vazgeçmesi güzel olan , 7-Ey mağfireti geniş olan, 8-Ey rahmeti bol olan, 9-Ey bütün sessiz yalvarışların yanında olan, 10-Ey bütün şikayetler kendisinde son bulan, Sen bütün kusur ve noksan sıfatlardan münezzehsin. Senden başka ilah yok ki bize imdad etsin. Eman ver bize, eman diliyoruz. Bizi Cehennemden kurtar.

* Ey gaybları bilen, 2-Ey günahları bağışlayan, 3-Ey ayıpları örten, 4-Ey sıkıntıları kaldıran, 5-Ey kalbleri değiştiren, 6-Ey kalbleri süsleyen, 7-Ey kalbleri nurlandıran, 8-Ey kalblerin tabibi, 9-Ey kalblerin sevgilisi, 10-Ey kalblerin dostu, Sen bütün kusur ve noksan sıfatlardan münezzehsin. Senden başka ilah yok ki bize imdad etsin. Eman ver bize, eman diliyoruz. Bizi Cehennemden kurtar

* "Allâhım! Senin rızanı umarak camimizde toplandık, huzuruna geldik, boynumuzu büktük, elimizi açtık, bizi kapından boş çevirme. Ey Yüce Rabbimiz! Yüce kitabın Kur’ân ile bizleri huzura ve mutluluğa ulaştır. Kur’ân’ı okumayı, anlamayı ve gereği gibi yaşamayı hepimize nasip eyle. Ey Rabbimiz! Yaptığımız hatalara, kusurlara, günahlara pişman olduk, tövbe ediyoruz, bizi bağışla."

19-03/07/regaip-kandili-7.jpg

* Ey şaşkınların yol göstericisi, 2-Ey yardım isteyenlerin yardımcısı, 3-Ey meded isteyenlerim imdad edicisi, 4-Ey korunmak isteyenlerin koruyucusu, 5-Ey asilerin sığınağı, 6-Ey günahkarların bağışlayıcısı, 7-Ey korkanlara emniyet veren, 8-Ey miskinlere merhamet eden, 9-Ey yalnızlık duyanların dostu, 10-Ey darda kalanların dualarına cevap veren, Sen bütün kusur ve noksan sıfatlardan münezzehsin. Senden başka ilah yok ki bize imdad etsin. Eman ver bize, eman diliyoruz. Bizi Cehennemden kurtar!

* Ey cömertlik ve ihsan sahibi, 2-Ey fazl ve iyilik sahibi, 3-Ey emniyet ve eman sahibi, 4-Ey kudsiyet ve kemalat sahibi, 5-Ey hikmet ve beyan sahibi, 6-Ey rahmet ve rıdvan sahibi, 7-Ey kesin delil ve bürhan sahibi, 8-Ey azamet ve saltanat sahibi, 9-Ey af ve mağfiret sahibi, 10-Ey kendisinden yardım istenen ve latif rahmet sahibi, Sen bütün kusur ve noksan sıfatlardan münezzehsin. Senden başka ilah yok ki bize imdad etsin. Eman ver bize,eman diliyoruz.

* “Ey kalpleri evirip çeviren Sultanlar Sultanı! Bizim kalplerimizi de, onların kalplerini de sevdiğin ve hoşnut olduğun güzelliklere çevir Ya Rabbi! Sen bizlere bizi aşan istidat ve kabiliyetler ver ve lütfedeceğin bu kabiliyetleri senin rızan yolunda kullanmayı bizlere nasip eyle ya Rabbi!”

* Ey fazlından başka bir şey ümid edilmeyen, 2-Ey adaletinden başka bir şeyden korkulmayan, 3-Ey iyiliğinden başka bir şey beklenmeyen, 4-Ey affından başka bir şey istenmeyen, 5-Ey hakimiyetinden başkası devam etmeyen, 6-Ey saltanatından başka gerçek saltanat olmayan, 7-Ey bürhanlarından başka bürhan bulunmayan, 8-Ey rahmeti her şeyi kuşatmış olan, 9-Ey rahmeti gazabını geçmiş olan, 10-Ey ilmiyle her şeyi kuşatmış olan, Sen bütün kusur ve noksan sıfatlardan münezzehsin. Senden başka ilah yok ki bize imdad etsin. 

19-03/07/regaip-kandili-8.jpg

* Senden şu isimlerinin hakkı için istiyor ve yalvarıyorum: 1-Ey her şeyiyle yüce olan Aliy, 2-Ey sözünde vefalı olan ve vaadinden dönmeyen Vefiy, 3-Ey mü'minlerin dostu olan Veliy, 4-Ey gerçek zenginlik sahibi ve hiçbir şeye muhtaç olmayan Ganiy, 5-Ey sonsuz servet ve tükenmez hazineler sahibi Meliy, 6-Ey her cihetten temiz ve pak olan Zekiy, 7-Ey kendisini kulluk edenlerden hoşnut olan Radiy, 8-Ey eser ve ihsanlarıyla varlığı ap açık görünen Bediy, 9-Ey şiddet-i zuhurundan gizlenen Hafiy, 10-Ey güç ve kuvveti sonsuz olan Kaviy, Sen bütün kusur ve noksan sıfatlardan münezzehsin. Senden başka ilah yok ki bize imdad etsin.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN