Rusya'da Putin'de ziyaret ettiği hastanede 180 doktor koronavirüse yakalandı

Rusya'da Putin'de ziyaret ettiği hastanede 180 doktor koronavirüse yakalandı

Rusya'da Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de ziyaret ettiği hastanede çalışan 180 doktor koronavirüse yakalandı. Hastanedeki tüm hastalar başka hastanelere sevk edildi.

Rusya'nın başkenti Moskova'da bulunan ve bölgenin en büyük hastanelerinden olan No Mitin'de görev yapan doktorlarda koronavirüs belirtilerine rastlanırken, doktorların tümüne test yapıldı. Hastanede görev yapan 180 doktor ve başhekimde koronavirüs tespit edildi.

BAŞHEKİM YOĞUN BAKIMDA

Hastanenin Başhekimi Yulia Sergeeva'nın koronavirüs nedeni ile yoğun bakıma alınırken, hastane tamamen boşaltıldı. Hastanede yatan hastalar başka hastanelere sevk edilirken, hastanenin kapısına 20 Nisan'a kadar kapalı olduğuna dair yazı asıldı.

52 DOKTORUN DURUMU AĞIR

Yetkililer, başhekiminde içinde bulunduğu 52 doktorun durumunun ağır olduğunu açılarken, Rusya'da korona virüsü ile ilgili artan vaka ve çalışmalara dair Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov'da açıklama yaptı. Peskov, yaptığı açıklamada "Moskova'da koronavirüs ile ilgili durum zor, hastanelerin hepsi acil durum modunda çalışıyor. Muhtemelen, önümüzdeki birkaç hafta içinde korona virüs vakalarının zirvesine yakın olup olmadığını ya da ne zaman yaklaşacağını anlayacağız" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN