Safranlı risotto nasıl yapılır? Malzemeleri ve tarifini öğrenen aşçılığını konuşturuyor

Safranlı risotto nasıl yapılır? Malzemeleri ve tarifini öğrenen aşçılığını konuşturuyor

Tarifi ve malzemelerini edinen her aşçının yaptığı zaman sevdiklerinin ağzında müthiş bir tat bıraktığı safranlı risotto, İtalyanların en üyü yemeklerindendir. Safranlı risotto tarifi ve malzemeleri ise aslında her yerde bulunabilir.

Safran, yağ, soğan, pirinç, tereyağ, parmesan peyniri ve isteğe göre garnitürden yapılan safran risotto, her zaman aynı yemekleri yapmak istemeyen mutfağından farklı lezzetler çıkarmak isteyen her bireyin tercihi hâline geliyor. Safran risottonun püf noktasını ise herkes bilmiyor…

SAFRANLI RİSOTTO MALZEMELERİ NELER?

Tavuk suyu
1 yemek kaşığı bitkisel yağ
1/2 soğan, ince doğranmış
1 su bardağı pirinç
Büyük bir tutam safran
1 yemek kaşığı tereyağı
1/4 fincan rendelenmiş Parmesan peyniri ve garnitür (isteğe bağlı)

SAFRANLI RİSOTTO NASIL YAPILIR?

Orta boy bir tencerede stoğu düşük bir kaynamaya getirin. Orta boy bir tencerede yağı orta ateşte 1 dakika ısıtın. Soğanı yarı şeffaf olana kadar yaklaşık 3 dakika pişirin. Pirinç ve bir tutam tuz ekleyin. Pirinç yarı şeffaf olana kadar 1 ila 2 dakika soteleyin. Safran ekleyin; pirinç tencerenin suyunu emene kadar karıştırarak kaynatın. Pirince 2 kepçe stok ekleyin; pirinç safranın çoğunu emene kadar karıştırarak pişirin. 

safran-risotto-nasil-yapilir.jpg

Et suyu eklemeye devam edin, bir sonraki kepçeyi eklemeden önce pirincin onu emmesine izin verin. Pirinci biraz gevşeyene kadar pişirin. Tereyağını katın. Yemeğin altını kapatın. Rendelenmiş peyniri karıştırın. Örtün ve 2 dakika bekletin. 4 kaseye bölün. İsterseniz her birini peynir talaşı ile süsleyin.

Servis başına beslenme analizi: 298 kalori, 8.3 gr yağ (2.8 gr doymuş), 39.2 gr karbonhidrat, 0.7 gr fiber, 5.1 gr protein
 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN