100 yaşına kadar nefes alacağınız 6 tüyo! Anadolu insanı hep yapıyor

100 yaşına kadar nefes alacağınız 6 tüyo! Anadolu insanı hep yapıyor

Uzun ömürlü olmayı istemek oldukça doğal bir insan dürtüsüdür. İnsanlar genellikle sevdikleri aktiviteleri yapmaya, sağlıklı yaşam tarzı benimsemeye ve stresi en aza indirmeye çalışarak yaşamlarını uzatmayı hedeflerler. Anadolu insanın yaşam tarzı ise herkesin dilinde. Artık 100 yaşına kadar yaşayabileceksiniz. 6 adımda bu mümkün

Sağlıklı ve uzun bir yaşam sürmek her bireyin en büyük arzularından biridir. Ancak, bu arzuyu gerçekleştirmek için bazı toplulukların daha başarılı olduğu bir gerçek. Anadolu coğrafyasında yaşayan insanlar da bu konuda dikkat çeken bir örnektir. Yüzyıllardır süregelen gelenekleri, beslenme alışkanlıkları ve yaşam tarzlarıyla Anadolu insanı, uzun ömürlü ve sağlıklı bir yaşamın sırlarını barındırıyor. Anadolu insanının yaşam tarzının temel bir parçası da doğal aktivitedir. Günlük yaşamlarında tarla işleri, bahçe işleri, yürüyüşler ve benzeri aktivitelerle sürekli olarak hareket halinde olmaları, fiziksel sağlıklarını destekler. Modern yaşamın getirdiği hareketsizlikten uzak durarak, obezite gibi sorunların önüne geçerler.

100 YAŞINA KADAR NEFES ALACAĞINIZ 6 TÜYO! ANADOLU İNSANI HEP YAPIYOR

Herkes sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmek, yaşlanmayı mümkün olduğu kadar geciktirmek ister. Ancak genel refahı artırmak için basit önlemler almak, hareketsiz yaşam tarzımız ve yoğun rutinimiz nedeniyle engellerle karşılaşıyor. Düzenli egzersiz yapmak, yaşam boyu sonuçlar elde etmek için aşılayabileceğimiz en sağlıklı alışkanlıklardan biridir. Egzersiz sadece kilo vermenize yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda birçok kronik hastalığı da uzak tutar. Düzenli egzersizler beyin sağlığınızı da destekler ve depresyon, demans ve Alzheimer hastalığı gibi zihinsel sağlık sorunlarından da uzak durabilirsiniz. Aktif bir yaşam tarzı ile birçok yaşlılık problemini etkili bir şekilde yönetmek mümkündür.

yasli-3.webp

Araştırmalar, fiziksel aktivitenin tüm bu faydalarını, öz saygıyı, uyku kalitesini, ruh halini ve enerjiyi artırması gibi destekler. Yürüyüş yapmak veya bisiklete binmek için dışarı çıktığınızda günün birikmiş tüm stresinden de kurtulursunuz. Çalışmalar ayrıca egzersiz yapan kişilerin kalp hastalığı, tip 2 diyabet, felç ve bazı kanser türlerine yakalanma riskinin daha düşük olduğunu kanıtlıyor; bu aynı zamanda erken ölüm riskini de azaltır.

KİLO KAYBINDAN UZUN ÖMRE KADAR DÜZENLİ EGZERSİZİN SAĞLIĞA 6 HARİKA FAYDASI

1. DAHA İYİ İNSÜLİN DUYARLILIĞI

Egzersiz, hücrelerinizi ve kaslarınızı insüline karşı daha duyarlı hale getirir, böylece insüline daha fazla ihtiyacınız kalmaz. Daha az insülin, daha az karın yağı anlamına gelir.

2. DAHA AZ STRES

Egzersiz stres hormonu olan kortizolü azaltır. Çok fazla kortizol ve insüline dirençli hale gelirsiniz ve göbek yağı depolarsınız. Çok fazla kortizol aynı zamanda şeker ve karbonhidrat isteği duymanıza ve rahatlatıcı yiyecekler aramanıza da neden olur.

3. DAHA İYİ BEYİN SAĞLIĞI

Egzersiz sırasında beyniniz çok daha iyi performans gösterir. Egzersiz hafızayı, öğrenmeyi ve konsantrasyonu geliştirir. Güçlü egzersiz Prozac'tan daha iyi bir antidepresandır. Egzersiz, beyniniz için temel olarak mucizevi bir büyüme sağlayan beyin kaynaklı nörotrofik faktör (BDMF) yaratır. Egzersiz yaptığınızda beyniniz daha esnek hale gelir. Egzersiz ayrıca ruh halinizi iyileştirmenize, enerjinizi artırmanıza ve vücudunuzdaki ve zihninizdeki genel stresi azaltmanıza yardımcı olur.

4. KRONİK HASTALIK RİSKİNİN AZALMASI

Egzersiz bunu çeşitli mekanizmalar aracılığıyla yapar. Kalbinizi korur, kalp krizi ve felç riskini azaltır. Enflamasyonu azaltır (hemen hemen her yaşlanma hastalığının nedeni). Hormonları dengeler, dolayısıyla meme ve diğer yaygın kanserleri azaltır.

5. GELİŞMİŞ DETOKSİFİKASYON

Yoğun egzersiz, kolonu uyarmanın yanı sıra vücudunuzun cildiniz yoluyla toksinleri atmasına da olanak tanır. Çevresel kimyasalların detoksifikasyonunu artırır. Güçlü egzersiz terlemenize yardımcı olur, ancak hafif egzersiz dolaşımınızın devam etmesini sağlar ve lenfatik sisteminizde biriken tüm toksik sıvıları temizler. Günlük egzersiz rutininiz aşırı terlemenize neden olmuyorsa mümkünse buhar veya kızılötesi saunaya girin.

6. GELİŞTİRİLMİŞ CİNSEL FONKSİYON

Artan dolaşım ve daha fazla enerji, tutarlı egzersizin cinsel yaşamınızı canlandırmasının birçok nedeninden ikisidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN