55 yaşından sonra büyük risk! Gözlerinizde bu varsa ihmal etmeyin, bu yaştan sonra çıkıp hayatı zindan ediyor

55 yaşından sonra büyük risk! Gözlerinizde bu varsa ihmal etmeyin, bu yaştan sonra çıkıp hayatı zindan ediyor

Uzman doktorlar tarafından 55 yaşına dikkatler çekildi. Belirtilen yaştan sonra ortaya çıkan bu rahatsızlık nedeniyle geri dönülmeyecek sağlık sorunları yaşayabilirsiniz. Oldukça riskli olan bu durumda gözlerinizde yer alan belirtilere göre doktora danışabilirsiniz. İşte tüm detaylar...

Sağlık sorunlarının yaş ilerledikçe artması durumunda doktorlardan uyarılar gelmeye başladı. Eğer gözünüzde bu belirtiler varsa hemen doktorunuza başvurun. Genellikle 55 yaşından sonra ortaya çıkan tehlikenin erken teşhis edilmesi hayat kurtarıyor. Gözünüzde çıkan belirtilere 55 yaşından sonra dikkat edin.

BU BELİRTİLER VARSA DOKTORA GİDİN

Uzman doktorlar tarafından gelen uyarılar ile birlikte sağlık problemlerinize karşı bilgilendirici açıklamalar yapıldı. Ülkemizde sarı nokta olarak da bilinen hastalığın tıpta, "Makula dejenerasyonu" olarak isimlendiriliyor.

Genellikle 55 yaşından sonra görülen bu hastalık göz içerisinden tespit edilebiliyor. Gözün sarı nokta bölgesinin yaş ilerlemesi sonucunda bozularak dejenerasyon olmasına deniliyor.

when-should-you-see-an-eye-doctor.webp

GÖZÜNÜZDEN OLABİLİRSİNİZ

İnsan sağlığının oldukça değerli olduğu bilinirken uzmanlar erken teşhisin önemine vurgu yaptı. Tedavide gecikme olması durumunda geri dönüşü olmayan sonuçlar doğurabiliyor. Bu durumların başında ise körlük riski yer alıyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. İbrahim Koçak, paylaştığı bilgiler ile halka seslendi.

Hastalığın kuru ve yaş tipi olmak üzere iki gruptan oluştuğunu açıkladı. Kuru tip ile açıklamalarına başlayan uzman isim, "Kuru tipte, yaşam tarzına yönelik önerilerde bulunuyor. Beslenme tarzının değiştirilmesi, sigaranın bırakılması gibi. İleri evrelerde ise göz içi enjeksiyonlar tercih ediliyor." ifadelerini kullandı.

Söz konusu detaylardan bahsederek diyabetin de sarı nokta hastalığına neden olduğunu duyurdu. Altını çizdiği hastalık konusunda Doç. Dr. İbrahim Koçak, hastalığın ömür boyu sürdüğünü ifade ederek erken teşhisin kritik bir önem arz ettiğini duyurdu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN