Anksiyeteyi anında ortadan kaldıran tek dikkat tekniği ile hayata geri döneceksiniz

Anksiyeteyi anında ortadan kaldıran tek dikkat tekniği ile hayata geri döneceksiniz

Kaygı ile baş etmek neden bu kadar zor? Nefes alma, meditasyon ve görselleştirme hakkında her şeyi duyduk ve okuduk, ancak bu imkansız görünüyor. Anksiyete semptomlarını tedavi etmek için ilaç kullanımındaki artışın yansıttığı gibi, birçok insan hemfikirdir. Peki kişinin yaşamını oldukça etkileyen anksiyeteyi ortadan nasıl kaldırabilirsiniz?

Çoğu zaman, gerçek kaygı kaynağı, belki de küçük can sıkıntısı veya sadece "kötü bir ruh hali" olarak gizlenir. Durgunlukta, gerçek endişeleri ve korkuları ortaya çıkarırız ve bunu yıkarken daha yönetilebilir hale gelir. Bununla birlikte, farkındalık eğitiminde kaygı azaltma teknikleri günlük olarak geliştirilmelidir. Bu, onu çağırmanız gerektiğinde sahip olmanız için sisteminizde oluşturmak gibidir. Sakin bir ruh hali hissine aşina olduğunuzda, stresli zamanlarda size hizmet edecektir. Ve bu zihin durumundan netlik, bakış açısı ve her şeyin iyi ve yönetilebilir olduğuna dair güvence gelir.

anksiyete-77081-b.jpg

Ancak uyarılırsınız: Bu teknikleri daha önce geliştirmediyseniz, yüksek bir kaygı düzeyi atışı sırasında bir kez kullanmak imkansızdır. Öğrendiğiniz tüm iyi şeyler nefes alma teknikleri , meditasyon, görselleştirmeler sürekli olarak uygulamadıysanız ve yakından bilmiyorsanız işe yaramaz. Başınız döndüğünde ve vücudunuz kasıldığında, aşina olmadığınız bir aleti kullanmanın zamanı değildir.

Öyleyse, kaygıyı nasıl azaltacağınız aşağıda açıklanmıştır.

İhtiyacınız olduğunu hissedip hissetmediğinize bakılmaksızın, günlük bir farkındalık ritüeli başlatın. Hareketsiz bir şekilde sessizce oturmak için günde iki kez 20 dakika ayırın. Nefes alın, gözlemleyin, meditasyon yapın, günlüğe kaydedin. Sizin için çalışan herhangi biri veya herhangi bir kombinasyon. Bunu 30 gün boyunca düzenli olarak yapın. Kaygı düzeyinizin nasıl değiştiğine dikkat edin.

KARE NEFES ALMA TEKNİĞİNİ DENEYİN

Yaygın bir nefes alma tekniği kare nefes almadır. Kare nefes alma, dört saniye nefes alıp, dört saniye tutarak ve dört saniye nefes vererek, ardından dört saniye dinlenerek çalışır. Bu, kalp atış hızınızı yavaşlatmanıza ve kendinizi yeniden merkezlemenize yardımcı olur. Nefes teknikleri tek başına veya arabuluculuk içinde yapılabilir. O zaman, yapmaya devam et. Bu bir yaşam tarzı, hızlı bir tedavi değil. Her seferinde farklı olacak, bu yüzden bu anlarda kendinizi gözlemleyin. Kendinize bağlanın. Kendimizle bağlantımızı kaybettiğimiz zaman dünya bize döner.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN