Baş ağrısı neden olur, nasıl geçer? Evde ilaç kullanmadan baş ağrısını geçiren 5 mucizevi doğal yöntem

Baş ağrısı neden olur, nasıl geçer? Evde ilaç kullanmadan baş ağrısını geçiren 5 mucizevi doğal yöntem

Baş ağrısı birçok kişinin muzdarip olduğu bir konudur. İnsanlar bu durum karşısında genelde ilaç kullanmak istemezler. Dolayısıyla da doğal bir şekilde baş ağrısını geçirmek için uğraşırlar. Baş ağrısını doğal yolla geçirmenin ise birçok yöntemi vardır.

Baş ağrısı neredeyse herkesin sorun yaşadığı bir konudur. Diğer hastalıklara karşı ilaç kullanımın artmasından dolayı insanlar baş ağrısı için ilaç içmek istememektedir. Bunun için doğal yöntemler araştırmaktadır.

BAŞ AĞRISINA SEBEP OLAN ŞEYLER NELERDİR?

Baş ağrısına dair net bir sebep belirlemek mümkün değildir. Birçok etken ağrıya sebep olabilir. Etkisinin ne olduğuna ise ağrının tipine göre karar vermek gerekir. Bazen ağrıda genetik etkenler yatmaktadır. Sekonder tipli ağrılar için ise farklı sebepler vardır. Kadınların adet dönemleri içerisinde de baş ağrıları yaşaması olasıdır. Stres de baş ağrısının büyük bir sebebi sayılabilir.

baş

İLAÇ KULLANMADAN AĞRIYI GEÇİRMENİN YOLLARI

İlaç kullanmadan bazı şeylere dikkat ederek veya doğal yollar ile ağrıyı geçirmenin imkanı vardır. Bazı yollar ise;

-Düzenli bir uykuya sahip olmak. Uyku baş ağrısını etkileyen en önemli etkendir.

-Günlük su tüketimini yeterli miktara çıkarmak

-Aromatik yağlar kullanmak da ağrıyı hafifletir.

-Bitki çayları içmek

-Soğuk veya sıcak su torbası uygulayarak da ağrıyı hafifletebilirsiniz.

-Masaj yapmak ağrıyı hafifletir.

-Nefes egzersizleri ile oksijen miktarını düzelterek ağrı hafifletilebilir.

-Ilık bir duş almak da ağrı için hafifletici etkiye sahiptir.

DOĞAL YÖNTEMLER İLE BAŞ AĞRISINI GEÇİRME

Bitkiler ile baş ağrısını geçirmek mümkündür. Kullanılabilecek bitkiler ise, melisa, ada çayı, lavanta, kediotu, kantaron, ıhlamur gibi bitkilerdir. Eğer şiddetli bir baş ağrısına sahipseniz bunun için en iyi gelecek yollar papatya çayı veya biberiye çayıdır. Bu bitkilere zencefil ve naneyi de eklemek gerekir.

BAŞ AĞRISI İÇİN DİĞER YÖNTEMLER

Lavanta bitkisinin sakinleştirici ve mutluluğu artırıcı bir özelliği vardır. Bundan dolayı lavanta kokusunu koklamak migren ve baş ağrısı etkisini hafifletir. Stres kaynaklı bir baş ağrısı varsa bir bardak suya lavanta yağı damlatılarak onun koklanması ağrıyı hafifletecektir.

ŞİDDETLİ BAŞ AĞRISININ SEBEPLERİ

Bu ağrıya sebep olan şeylerden ilki kafa içindeki basınç değişimidir. Ya da kulak enfeskiyonu, menenjit, grip, nezle, ensefalit (beyin iltihabı) gibi sebepler de şiddetli baş ağrısına sebep olabilir. Uzun süreli şiddetli baş ağrısına sahipseniz doktora danışmanız faydalı olacaktır.

BAŞ AĞRISINA LİMONUN ETKİSİ

Dehisratasyon sebebi ile bir baş ağrısı yaşıyorsanız limon suyu baş ağrınızı hafiletebilir. Vücudun pH dengesine yardımcı olması ve sindirime yardımcı olmasının yanı sıra kan akışını da düzenlemesinden dolayı limonun ağrıyı hafifletici özelliği vardır.

BAŞ AĞRISI İÇİN LİMON NASIL KULLANILIR?

Limonu elinizde ovuşturarak macun kıvamına getirdikten sonra yüzünüze ve alnınıza sürmeniz baş ağrınıza iyi gelecektir. Stres sebepli baş ağrılarına iyi gelen bu yötemde kasların sertleşmesinin önüne geçilerek ağrı hafifletilir.

KAHVE İÇMEK İYİ GELİR Mİ?

Kafein sinir sistemini uyarıcı bir özelliğe sahiptir. Aynı zamanda kafein adenozin diye adlandırılan reseptörlerin faaliyetini engelleyerek beyin damarlarını daraltır. Bu durum ise baş ağrısının hafiflemesini sağlar. Yani kahve içmek baş ağrısına iyi gelen doğal bir yöntemdir.

EVDE BAŞ AĞRISINA İYİ GELECEK BESİNLER

Magnezyum içerikli besinler baş ağrısına en iyi gelen besinlerdir. Yeşil yapraklı sebze, bedem, fındık, ceviz gibi tohumunda yağ olan besinlerin yanı sıra süt , yoğurt, bitter çikolata, muz, balıık gibi besinler de baş ağrısına iyi gelir.

BAŞ AĞRISI İÇİN TÜKETİLMESİ GEREKEN MEYVELER

Migren şikayeti ile giden hastalar için genelde doktorlar magnezyum açısından zengin olan besinler öneriyor Magnezyum için ise, muz, kayısı, avokado, kaju, esmer pirinç tüketmeniz daha iyi olacaktır.

BAŞ AĞRINIZ MİGREN Mİ BUNA KARAR VERİN

Migren baş ağrısı diğer ağrılardan farklı özellikler sergiler. Migren ağrısında bulantı, kusma, ışık ve sesten etkilenme, burun akıntısı gibi özellikleri de beraberinde getirir. Bu ağrı kısa süreli değil genelde saatler veya günlerce bile sürebilmektedir. Bu baş ağrısı ile karşılaştıysanız eğer ilk önce doktorunuza gitmeniz daha doğru olacaktır. Uzun süreli baş ağrılarından doktor kontrolü önemlidir. Doktor kontrolünün neticesinde kendinize  bir yol haritası çizebilrsiniz. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN