Bir bu eksikti! Koronavirüsün ardından yeni bela... Her yerde yayılıyor hedefinde çocuklar var

Bir bu eksikti! Koronavirüsün ardından yeni bela... Her yerde yayılıyor hedefinde çocuklar var

Covid-19’un yıpratan etkilerinden yeni yeni kurtulmaya başlayan dünyanın başına başka bir hastalık çıktı. Özellikle çocukları hedef alan bu virüs ebeveynleri korkutuyor…

Dünyanın çeşitli bölgelerinde çıkan vakaların yanı sıra, ölümlü vakalar da kaydedildi. Strep A olarak adlandırılan bu bakteri, çoğu kişide herhangi bir belirtiye neden olmuyor. Bununla birlikte, burun, boğaz ve akciğerlerde çeşitli hastalıklara neden olabilir.

Ciddi bir hastalığa dönüşebilecek olan bu bakteri, erken teşhisle antibiyotikle tedavi edilirse daha az tehdit oluşturur. En az 24 saatlik antibiyotik kullanımından sonra bulaşıcılığı kalmadığı düşünülmektedir.

2019/02/22/h3n2-virusu.jpg

BAKTERİ DEYİP GEÇMEYİN

Öksürme, hapşırma ve cilt teması yoluyla bulaşabilen bu bakteriye sahip bazı kişiler semptom göstermese bile başkalarına bulaştırabilir. Strep A semptomları arasında yutkunma sırasında ağrı, ateş, beyaz benekli şişmiş bademcikler, şişmiş boyun lenf bezleri, yüksek ateş veya deri döküntüsü yer alır. Bakteri ayrıca, bademcik iltihabı, farenjit, kızıl, cilt enfeksiyonları ve zatürre gibi rahatsızlıklara neden olabiliyor.

VAKA SAYILARI KORKUTUYOR

Birleşik Krallık’ın sağlık otoritelerinden alınan veriler, eylülden bu yana ülkede 15 yaşın altındaki 15 çocuğun bu bakteriden öldüğünü gösteriyor. Son beş yılda beş kat artan bu hastalık yetkilileri endişelendirirken, bilim insanları, bu bakteriye dair araştırmalarını derinleştiriyor.

hasta-cocuk.jpg

Fransız basınında çıkan haberlere göre, ülke genelinde Strep A vakaları arttı. Son 15 günde bu enfeksiyona bağlı olarak hastaneye kaldırılan 8 çocuktan 2'si yaşamını yitirirken, enfeksiyonun görüldüğü 3 yetişkin vakadan 1'i de hayatını kaybetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN