Bitki Çayı İçerek Yağlarınızı Yakın! İşte En Etkili Metabolizmayı Hızlandıran Bitki Çayları

Bitki Çayı İçerek Yağlarınızı Yakın! İşte En Etkili Metabolizmayı Hızlandıran Bitki Çayları

Çay tüketmek vazgeçilmez içeceklerimizden birisi olarak bilinir. Dünya üzerinden oldukça yaygın olan bitki çayları hayatımızın her anında bize eşlik ediyor. Sabah, öğle, akşam saat farketmeksizin her anımızda bizimle olabiliyor. Peki bit çaylarının kolayca yağ yaktığın biliyor musunuz? İşte sizlere metabolizmayı 2 kat hızlandıracak ve kolayca yağ yakmanızı sağlayacak bitki çayları.

Tadı lezzetli olan bir bitki çayına kimse hayır diyemez. Günün her saatinde bizimle beraber olan bitki çayları bizler için sadece güzel bir kaçamak değil. Aynı zamanda sağlığınıza büyük anlamda faydalı olan bu çaylar metobolizmanızı 2 kat daha arttırarak hızlıca yağ yakmanızıda sağlıyor.

BİTKİ ÇAYLARI SAYESİNDE YAĞLARINIZDAN KURTULUN!

Bitki çayları bir anda yağ yakmasa da düzenli beslenme, spor ve egzersiz gibi günlük rutinlerinizi yaparken mutlaka tüketmeniz gerekir. Bu sayede bitki çayları en etkili bir şekilde metabolizmanızı hızlandıracak, yağ yakmaya başlayacak ve fazla kilolardan kurtulmanıza yardımcı olacaktır. İşte kolayca yağ yakmanızı sağlayacak 6 bitki çayı.

YEŞİLÇAY

Araştırmalara göre yeşil çay özü tüketilerek 12 hafta sonunda kadınlarda kilo kaybı, yağ yakma gibi durumlar ortaya çıktı. Nedeni ise yeşil çayın bağırsakta 'ghrelin' hormonunun seviyesini ciddi ölçüde düşürmesi oldu. Ancak önemli bir noktaya değinecek olursak yeşil çay tüketimi seviyesini korumamız gerekiyor. Fazla içildiğinde kafein oranı yüksek tüketimde size rahatsızlık verecektir. Son olarak işlenmemiş ve tamamen organik bir yeşil çayı tercih ederseniz sağlığınız açışısından çok iyi olacaktır.

yesilcay.jpg

SİYAH ÇAY

Günlük hayatımızda sık sık tükettiğimiz siyah çayda fazla kilolardan kurtulmayı sağlıyor. Kafeğin içeriği sayesinde daha fazla enerji veren çay, kalori yakmanıza sebep olup daha kolay kilo vermenizi kolaylaştırır.

siyah-cay.jpg

BEYAZ ÇAY

Beyaz çay diğerlerine göre pek bilinmeyen gör yöntem olsada, yapılan çalışmalara göre beyaz çayın özütü metabolizmanızı hızlandırırak yağ birikimini önlediği ortaya çıktı.

beyaz-cay.jpg

BİTKİ ÇAYI

Bir çok bitki çayı çeşidi bulunuyor. nane, papatya, zencefil gibi çayların şişkinlik ve gaz olmasına iyi geldiği belirtiliyor. Aynı zamanda sakinleştirici ve anti-inflamatuar özelliğe sahip olan bitki çayları çok faydalı olarak bilinir.

bitki-cayi.jpg

ROOIBOS ÇAYI

Güney Afrika'dan elde edilen Rooibos bitki çayı son zamanlarda olduça ilgi görüyor. Kırmızı ve yeşil olarak iki farlı türe sahip Rooibos çayı şeker ve yağ metabolizmasını artırabildiği sonucu belirlendi.

rooibos-cayi.jpg

MOR ÇAY

İlk olarak Kenya'da yetiştirilen yeşil çay türüne çok benziyor. Mor çay yapraklarında ve özünde bulunan kafein, vücüdumuzun yağ emmesini engellediği tespit edildi. Araştırma sonun 10 erkek 1 ay boyunca mor çay tükettikten sonra kilo kaybı yağ yakımı yaşadıkları belli oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN