Bu besinin o işe yaradığını duyan hayretler içinde kalıyor! Cildinizi tazeleyerek ışıl ışıl yapacak 5 doğal mucizevi besin

Bu besinin o işe yaradığını duyan hayretler içinde kalıyor! Cildinizi tazeleyerek ışıl ışıl yapacak 5 doğal mucizevi besin

Cildi daha güzel ve bakımlı göstermek için piyasada pek çok farklı ürün yer almaktadır. Ancak bu ürünleri kullanmak istemeyen kişiler doğal yöntemleri araştırıyor. Cilde iyi gelen doğal ürünleri sizlerle paylaştık. İşte cilde iyi gelecek 5 doğal besin…

Geçmişten günümüze kadar pek çok farklı ürün cilt hastalıkları ya da problemlerinde kullanılmaktadır. Ciltte oluşan sivilceler veya lekeler üzerinde etkili olan birbirinden farklı besin yer alırken gerçekten işe yarayıp yaramadığı konusu da araştırılmaya devam ediyor. Herkesin kendi cildini tanıması ve problemlere yönelik çözümler üretmesi daha etkili olacaktır. Dermatoloji Uzmanı Dr. Şale Kutsal Yılmaz merak edilen konu hakkındaki detayları okuyucularla paylaştı. İşte cilde iyi gelecek 5 doğal besin…

ELMA SİRKESİ: LEKELERİ YOK EDİYOR

Cilt lekeleri birçok kişinin en büyük problemleri arasında yer almaktadır. Lekelenmeye yol açan ve cilde doğal rengini veren melanosit hücrelerinin fazla üretimi ya da düzensizliği ciltte lekelerin oluşmasına neden olur. Ciltte oluşan lekelerin çoğu güneş nedeniyle görülse de genetik faktörler de yer almaktadır. Hormonal ilaçlar, hamilelik ve bazı kimyasal maddeler de ciltte lekelenmeye neden olabilmektedir. Lekelenmeye karşı bilinen en etkili yöntemler arasında da elma sirkesi yer alıyor.

Dermatoloji Uzmanı Dr. Şale Kutsal Yılmaz, cilt lekelerinin kadınlar için inatçı problemler arasında yer aldığını belirtirken elma sirkesinin cilde direkt olarak uygulanmasının tahrişe, soyulmaya ve başka lekelere yol açabileceğini belirtti. Yanlış uygulanan elma sirkesinin lekelerin derinliğini arttırdığı ve tedavisini zorlaştırdığını belirten Yılmaz, lekeler için uygulanacak en önemli tedavinin güneş koruyucu kremleri düzenli olarak kullanmak olduğunun altını çizdi. Yılmaz bunun dışında leke tedavisi için mutlaka Uzman doktora gidilmesi gerektiğini vurguladı.

limon suyu

LİMON SUYU: SİVİLCELERİ KURUTUYOR

Sivilceleri geçirmek için kullanılan yöntemlerden biri de limon suyudur. Limon suyunun sivilceleri kuruttuğu ve gözenek probleminin önüne geçtiği düşünülüyor. Kullanılan yöntemlerden bir tanesi de karbonat ile limonu karıştırarak sivilce üzerine sürmektir. Bunun dışında diş macunu ve kahve telvesi gibi yöntemler kullanılırken lavanta yağı aloe vera gibi bitkilerde sivilce geçirici yöntemler arasında yer alıyor.

Dermatoloji Uzmanı Dr. Şale Kutsal Yılmaz, hastalıkların tedavisinde doktora başvurulduğu gibi cilt problemlerinde de bir doktora gidilmesi gerektiğini belirtti. Yılmaz bu yöntemlerin ciltte tahriş alerji leke ve sivilcelerin artmasına neden olabileceğini ifade etti. Uzman bir hekimden yardım alarak bu problemlerin kısa sürede geçebileceğini ifade eden Yılmaz, evde uygulanan yöntemlerin daha ciddi problemlere yol açabileceğini aktardı.

ZERDEÇAL: TÜYLENMEYİ AZALTIYOR

Genetik ya da hormonal bozukluklar nedeniyle yüzde oluşan tüylenme problemi için bitkisel yöntemlere başvuran birçok kişi farklı çözüm arayışı içerisine girmektedir. Zerdeçal ve süt karışımı tüylenmeye iyi geldiği söylenirken tüylenme olan bölgeye sürülerek bekletilmesi gerektiği ifade ediliyor.

Dermatoloji Uzmanı Dr. Şale Kutsal Yılmaz, yüzde oluşan tüylenme için evde uygulanabilecek hiçbir yöntemin olmadığının altını çizdi. Yılmaz, tüylenme problemine sadece bilimsel yollarla çözülebileceğini dile getirirken evde uygulanan yöntemlerin daha çok tüylenme oluşturabileceğini aktardı.

PATATES: GÖZ ÇEVRESİNDEKİ MİLİALARI GİDERİYOR

Göz çevresinde oluşan beyaz renkli ve küçük boyuttaki yağ bezelerine milia adı verilmektedir. Patates suyunun göz çevresinde oluşan yağ bezelerini geçirdiği söylenirken birçok kişi tarafından en çok uygulanan yöntemler arasında yer almaktadır.

Dermatoloji Uzmanı Dr. Şale Kutsal Yılmaz, göz çevresinde oluşan yağ bezelerinin doğal yöntemler ile geçirilmesinin oldukça zor olduğunu belirtti. Patates suyunun yağ bezeleri üzerinde iyileştirici etkisi olduğu söylense de bu konu hakkında yapılan bilimsel bir çalışma bulunmamaktadır. Bunun için kullanılacak tek çözümün çeşitli aparatlar ile yağ bezelerinin bölgeden çıkarılması olduğunu belirten Yılmaz, bu işlemi sadece doktorların yapabildiğinin altını çizdi.

Zeytinyağı

ZEYTİNYAĞI VE BAL: KIRIŞIKLIĞI ÖNLÜYOR

Kırışıklık birçok kişinin en büyük problemidir. Genetik faktörler ya da çevresel faktörler nedeniyle ortaya çıkan kırışıklıklar özellikle genç yaşlarda görüldüğünde kişileri olumsuz etkilemektedir. Cildin daha genç ve parlak görünmesini isteyen kişiler kırışıklık problemi ile savaşırken zeytinyağı ve bal karışımından yararlanıyor. Zeytinyağı ve bal karışımının cilde sürülmesi durumunda kırışıklık probleminin önüne geçileceğine inanılıyor.

Dermatoloji Uzmanı Dr. Şale Kutsal Yılmaz,kırışıklık probleminin cildin yaş alma sürecine ve dış faktörlere bağlı olarak görüldüğünü belirtti. Kırışıklık problemini azaltmak için medikal yöntemler kullanıldığını aktaran Yılmaz, bu uygulamaların belirli oranda problemleri azalttığının altını çizdi. Fakat evde yapılan maskelerin karışıklık problemini önlemek için etkili olmadığını aktaran Yılmaz, zeytinyağının cilt için uygun olmadığını dile getirdi. Yılmaz, bu tür ürünleri kullanırken gerçekçi beklentilerin olması gerektiğini vurguladı.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN