Bu kan grubunda olanlar dikkat! Eğer kan grubunuz buysa tehlikedesiniz! İşte hastalık riskleri

Bu kan grubunda olanlar dikkat! Eğer kan grubunuz buysa tehlikedesiniz! İşte hastalık riskleri

Kişilerin sahip olduğu kan grubuna göre farklı hastalıklar yaşanmaktadır. Hastalıklar yaşantımızın her alanında bulunurken özellikle bazı kan gruplarına sahip olanların pankreas kanserine yakalandıkları görüldü. İşte, o kan grubunda olanların dikkat etmesi gerekenler haberimizde

Dünya genelinde en çok ölümle sonuçlanan hastalıklardan olan kanser çeşitlik kriterlerin neden olmasıyla ortaya çıkıyor. Yapılan araştırmalarla beraber özellikle koronavirüs zamanında hareketsiz durmalarımız kanser riskini arttırdığı biliniyor. Yapılan araştırmalar üzerine kan grupları insanlar üzerinde belli başlı hastalıkları da beraberinde getiriyor. Kan grubu ve pankreas kanseri riski arasındaki ilişki, hastalığın altında yatan biyolojik mekanizmalara ulaşmak için yeni bir yol sağladığı açıklandı.

RİSK ORANI DÜŞÜK GRUP 0

2009 yılında başlayan bir çalışmaya göre pankreas kanser geliştirme riskini şaşırtan özellikle önemli ölçülerde kan gruplarının bağlı olduğu belirlendi. B grubu kana sahip kişiler pankreas kanserine yakalanma olasılığı diğer gruplara göre daha yüksek olduğu belirtildi. A tipi bireyler yüzde 32 daha yüksek riske sahipti ve AB tipi bireyler, O tipi bireylere kıyasla yüzde 51 daha yüksek risk taşır.

PANKREAS KANSER BELİRTİLERİ

Karın ağrısı

İştahsızlık

Kilo kaybı

Sarılık

İdrar renginde koyulaşma

Sırt ağrısı

Bulantı

Kusma

İshal

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN