Bunu yiyen 10 yaş geriye gidiyor! Canan Karatay süper besini açıkladı: İstediğiniz zaman tüketebilirsiniz

Bunu yiyen 10 yaş geriye gidiyor! Canan Karatay süper besini açıkladı: İstediğiniz zaman tüketebilirsiniz

Canan Karatay'ın gençlik hali, takipçilerinden ilgi gördü. Gençliğinden tükettiği besinleri, genç takipçilerine öneren ünlü doktor, uyuyana kadar tüketilmesini tavsiye etti. Peki, gençleştiren yiyecekler neler?

İç hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, cilt hücrelerini yenileyen ve dermis tabakasındaki yaşlanmayı en 10 yaşa düşüren kivi meyvesini, gençlik yıllarında sıklıkla yediğini söyledi.

C vitamini bakımından zengin olan kivinin adeta 10 yaş gençleştirdiğinin altını çizen Canan Karatay, sabahtan akşama kadar tüketilmesini önerdi. Deneyimli doktor, kivinin hem gençleştirdiği hem de sağlıklı hücre sayısını artırdığının altını çizdi.

kivi-nasil-yetisir.jpg

KİVİNİN FAYDALARI NELER?

Doğadaki en yüksek antioksidana sahip besinlerden biri olan kivi, hasar almış hücrelerin hızla onarılmasını sağlar. Çin'de sıklıkla tüketilen ve diri ciltlerinin sırrı olan kivi, kana karışan lif bakımından zengin.

Lutien ve zeaksantin bakımından da zengin olan kivi, yaşlanmaya meyilli olan hücreleri anından diskalifiye ederek hücrelerin yenilenmesini sağlar. Kırışma ve sarkmaların önüne geçer.

kivini-sagliga-faydalari-nelerdir.jpg

KİVİ NEYE İYİ GELİR?

Göz çevresinde oluşmaya başlayan morluk ve halkalar yeterli oranda vitamin olmadığını gösterir. Ancak düzenli tüketilen kivi bu durumu anında önler.

Kivi saçların daha parlak ve canlı görünmesini sağlar. Saç köklerindeki azalmış vitamin seviyesini artırır. Kan yoluyla köklere gerekli vitaminleri götürür. Köklerdeki hareketliliği sağlanmasını kan aracılığıyla yaparken kandaki kötü kolesterol seviyesini düşürür.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN