Bursa'da yetişiyor, Çin'e gidiyor! Kalp, kanser, yaşlanma hepsinin ilacı, içerisindeki vitamini saymaya kelimeler yetmiyor

Bursa'da yetişiyor, Çin'e gidiyor! Kalp, kanser, yaşlanma hepsinin ilacı, içerisindeki vitamini saymaya kelimeler yetmiyor

Bursa'da yetiştirilen bu ürün kilometrelerce yol kat edip Çin’e gönderiliyor. Kalp hastalığından kansere kadar birçok hastalığın ilacı olarak bilinirken içerisindeki vitaminler say say bitmiyor. Sağlığa faydaları bu yiyeceğe olan ilgiyi artırıyor. İşte o mucizevi yiyecek…

Türkiye, birbirinden sağlıklı meyve, sebze ve bitkilerin yetiştirildiği verimli topraklara sahip bir ülkedir. Öyle ki sağlıklı yiyecekler arasında bulunan bu ürün, sadece ülkemizde yetişmekte kalmayıp aynı zamanda başka ülkelere ithal ediliyor. Bursa ve çevresinde yetiştirilen bu mucizevi yiyecek birçok hastalık karşısında çözüm olarak kullanılıyor. İşte o mucizevi besin ve insan sağlığına faydaları…

adsiz-tasarim-5.jpg

TÜRKİYE’DE YETİŞTİRİLİP ÇİN’E GÖNDERİLİYOR

Yaban mersini, birçok kişinin bildiği veya duyduğu meyvelerden biridir. Tatlı ve hafif ekşi bir lezzete sahip olan yaban mersini, hem çiğ olarak tüketilebiliyor hem de keklerde, pastalarda, dondurmalarda kullanılıyor.

Bursa'da yetiştirilen yaban mersini, ülkemizin tarımsal ürünlerini uluslararası pazara ulaştırmak için önemli bir yere sahip. Özellikle son yıllarda oldukça popüler hale gelen bir meyve olan yaban mersini, Bursa ve çevresinde yetiştirilir dikten sonra Hong Kong gibi büyük pazarlara ihraç ediliyor.

adsiz-tasarim-6.jpg

FAYDALARI BOYUNDAN BÜYÜK

İnsan sağlığına bir çok faydası olan yaban mersini, akşam içerisindeki antioksidan özellikler sayesinde vücuttaki serbest radikallerle savaşarak olabilecek hücre hasarının önüne geçiyor. Bu sayede vücut hastalıklara karşı kendini koruma altına alıyor. Yaban mersininin içerisinde bulunan antioksidanlar kanser, kalp hastalıkları ve yaşlanma gibi birçok kronik rahatsızlığın riskini en aza indiriyor.

Bunların yanı sıra yaban mersininin içerisinde bol miktarda C vitamini, K vitamini, manganez ve lif bulunuyor. C vitamini vücudun bağışıklığını artırırken, K vitamini ise kemik sağlığına iyi geliyor. Bir yandan da kandaki pıhtılaşmayı düzene sokuyor. Metabolizmayı düzene sokmak için de tüketilen yaban mersini bunu manganez sayesinde yapıyor. İçerisinde bulunan lif sayesinde ise sindirim sistemini düzenliyor.

adsiz-tasarim-7.jpg

BEYİN SAĞLIĞINA DESTEK VERİYOR

Yapılan bazı araştırmalar neticesinde yaban mersininin beyin sağlığı üzerinde olumlu etkileri olduğunu ortaya koydu. İçerisinde bulunan antioksidanlar beyin fonksiyonlarını desteklerken, hem hafızayı hem de bilişsel yetenekleri artırıyor. Öte yandan yaşlanmayla beraber meydana gelen zihinsel gerileme probleminin de önüne geçiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN