Dondurulmuş limon diyabet, kanser ve obeziteyi yenmeye yardımcı oluyor

Dondurulmuş limon diyabet, kanser ve obeziteyi yenmeye yardımcı oluyor

Bütün limonlar suyunu sıktıktan sonra çoğunlukla çöpe atılır. İşte bu çöpe giden kısım, hayal edebileceğinizden çok daha faydalı görünüyor. Doğru okudunuz, limon kabuğu ve posasının sağlığa sayısız faydası var. Son araştırmalar, limonun sağlığa maksimum fayda sağlaması için tamamının kullanılması gerektiğini söylüyor. Basit, organik bir limon alın, yıkayın ve ardından dondurucuya koyun. Dondurulduktan sonra, bütün limonu rendelemek veya parçalamak için gereken her şey hazırdır.

DONDURULMUŞ LİMON NE YAPAR?

Limon, asırlardır yemek hayatımızın bir parçası olmuştur. Bugüne kadar onları meyve suyu veya dilim şeklinde kullanıyoruz. Bugün size kanser, obezite ve şeker hastalarına iyi gelen başka bir formundan bahsedeceğiz. Limonun kabuğunun, suyundan daha fazla besin içerdiği ve birçok hastalığa karşı savaşan bileşikler içerdiği kanıtlanmıştır. Maksimum fayda sağlamanın en iyi yolu onları dondurmak, rendelemek ve kullanmaktır.

DONDURULMUŞ LİMONU NASIL TÜKETMELİYİZ?

Dondurulmuş kabuklar, bağışıklık sistemini güçlendiren, kolesterol seviyelerini normalleştiren ve kanser gelişimini önleyen temel bileşiklere sahiptir. A, B6, C ve E vitaminleri, demir, çinko, potasyum, lif ve protein gibi besinler açısından da zengindirler. Ayrıca hücreleri güçlendirdiği ve serbest radikallerle savaştığı bilinen flavonoidler ve limonoidler içerirler. Çalışmalar, tümörler ve diyabetle mücadelede, kan şekeri seviyelerini ve kan basıncını düzenlemede ve ayrıca kilo kaybını teşvik etmede olumlu sonuçlar göstermiştir.

limon.jpg

LİMON NASIL DONDURULUR?

Besinler kabukta bulunduğundan, bunların akan suda uygun şekilde yıkanması önemlidir. Ardından, onları kabartma tozu veya elma sirkesi ile dezenfekte edin. Tekrar akan su altında yıkayın ve gece boyunca dondurucuya koyun.

NASIL KULLANILIR?

Dondurulduktan sonra cam bir kavanoza rendeleyin ve kavanozu tekrar dondurucuya koyun ve gerektiğinde kullanın. Rendelenmiş kabuğun salatalarda, çorbalarda, meyve sularında ve hatta ev yapımı soslarda sos olarak kullanılması tavsiye edilir.

KANSERLE SAVAŞAN BİLEŞİKLER İÇERİR

Araştırmalara göre limon, C vitamini, glikozitler, pektin ve limonun dahil olmak üzere yaklaşık 25 kanserle savaşan bileşikler içerir.

NEDEN DONDURSUNLAR?

Uzmanlara göre, kabuğundaki besinler meyve suyundan daha fazla bulunur ve bu nedenle, bunların dondurulması ve daha sonra gıda ve cilt bakımı amacıyla kullanılması önerilir.

ZEHİRLİ ATIKLARI ORTADAN KALDIRIR

Araştırmalara göre, kabukların insan vücudundaki tüm zehirli atıkları uzaklaştırma potansiyeli olduğu görülmüştür. Hindistan'da ve yurtdışında da kanser hastalarının tedavisinde kullanılmalarının nedeni budur.

CİLT İÇİN İYİDİR

Araştırmalara göre, kabukların insan vücudundaki tüm zehirli atıkları uzaklaştırma potansiyeli olduğu görülmüştür. Hindistan'da ve yurtdışında da kanser hastalarının tedavisinde kullanılmalarının nedeni budur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN