Düz taban ayak nedir, nasıl anlaşılır? Düz tabanın tedavisi var mıdır? Düz taban için egzersizler ve tedavi yöntemleri

Düz taban ayak nedir, nasıl anlaşılır? Düz tabanın tedavisi var mıdır? Düz taban için egzersizler ve tedavi yöntemleri

Ayak problemlerinin başında gelen düztabanlık bir çok kişinin korkulu rüyası olurken yürüyüş sorunu da yaratmaktadır. Küçük yaşlarda fark edilen düztabanlık ayak yapısının oluşumunu da doğrudan etkilemektedir. Bunun üzerine düztabanlık nedir, nasıl anlaşılır, tedavi edilir mi? sorularına yanıt aranmaktadır. İşte, düztabanlık hakkında merak edilenler haberimizde yer almaktadır

Ayağın alt kısmında oluşan kıvrımın oluşması ve yer alan kemiğim olmadığı kişilere düztaban tanısı konulmaktadır. Birço kişide meydana gelen düztabanlık devamında sorunları da getirmektedir. Düztabanlığın nasıl anlaşıldığı ve nasıl ortaya çıktığı merak konusu olurken internet arama motorunda sıkça düztabanlık araştırılmaktadır.

Düz tabanlık nedir, nasıl anlaşılır?

Ayaklarda ve alt bacaklarda bulunan birçok tendon vardır. Bu tendonlar sayesinde ayak kemerleri oluşurken ayaklarda bulunanlar hareketlilik nedeninden dolayı kemer oluşmasını engeller. Yaşanan bu duruma ise düztabanlık adı verilir. Düztabanlık anlaşılması oldukça kolay olurken ayak altının ıslatılması yeterli olmaktadır. Ayak izinin belli olacağı bir bölgeye basıldığında çıkan iz kontrol edilir ve ayak tabanının şeklinden düz tabanlık olmak anlaşılır.

Düztabanlık nedir?

Düz tabanın tedavisi var mı?

Düztabanın olduğu seviyeye göre tedavi yöntemleri de farklılık göstermektedir. Düz taban olan kişilerde ağrı durumu belirli durumlarda yaşanırken aynı zamanda ağrısız olanlarda da tedavi gerek olmadığı bilinmektedir. Düztabandan kaynaklı olarak gerçekleşen ağrı ve şişliklerin giderilmesi için ilaç kullanılmasının yanı sıra buz tedavisi de uygulanır. Fakat bazı kişilerde önüne geçilmeyen ağrı ve şişlik durumlarında ameliyat gerekli görülmektedir.

Düztabanlık sebepleri nelerdir?

En yaygın düz taban sebeplerinden olan ise doğumdan dolayı yaşanan anormalliklerdir. Bununla beraber ayalarda yırtılmış tendonlar ya da esneme durumlarında da düztabanlılık görülebilir. Bunun yanı sıra kırık ve ya çıkık kemerler, romatoid artrit gibi sağlık sorunları ve sinir hasarları sonucunda düztabanlık ortaya çıkar.

Düztabanlık nedir?

Düztabanlık belirtileri nelerdir?

Düztabanlığın olup olmadığı birçok kişi tarafından takip edilmez ve bu nedenle de ağrılarının neden olduğuna dair sıkı bir araştırmaya girer. Düztabanlık belirtilerinde çabuk yorulma, topuk ve kemer kısmında beliren şişmeler çoğunlukla anlaşılabilir özelliklerdendir. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN