Günde Bir Muz Yemek Doktoru Uzak Tutuyor! Uzmanlar Neden Her Gün Bir Muz Yemeniz Gerektiğini Açıklıyor

Günde Bir Muz Yemek Doktoru Uzak Tutuyor! Uzmanlar Neden Her Gün Bir Muz Yemeniz Gerektiğini Açıklıyor

Ülkemizde ithal ve yerli olmak üzere satılan muzların farklı çeşitleri vardır. Çok severek tüketilen ve en lezzetli meyvelerden biri olan muzun, besleyici değerinin yüksek olması özellikle çocukların beslenmesinde önemli bir yere sahiptir. İşte uzmanlara göre her gün neden muz yemek önemli?

Muzların çok sağlıklı olduğunu muhtemelen artık herkes biliyor. Ebeveynlerin çoğu, çocuklarını günde en az bir, tercihen iki parça meyve yemeye teşvik eder. Ama ne tür meyve yemelisiniz? Muzların özellikle sizin için iyi olduğu ortaya çıktı!

GÜNDE BİR MUZ YEMEK DOKTORU UZAK TUTUYOR! UZMANLAR NEDEN HER GÜN BİR MUZ YEMENİZ GEREKTİĞİNİ AÇIKLIYOR

unripe-bananas.jpg

1. STRES

Kendinizi stresli mi hissediyorsunuz? Muz yemeyi deneyin! Muz kan basıncınızı düzenler, size enerji verir ve sindiriminizi olumlu etkiler. Ayrıca rahatlamanıza yardımcı olan bir madde olan triptofan içerirler. Bu nedenle, stresli olduğunuzda o çikolatayı yemek yerine sağlıklı bir muz alın.

2. SOĞUMANIZA YARDIMCI

Kulağa biraz garip geliyor ama muzlar aslında soğumanıza yardımcı olabilir. Muz, büzücü bir besindir, yani dokunun küçülmesine neden olabilir, bu da daha fazla su emilebileceği anlamına gelir. Bu soğumanıza yardımcı olabilir.

3. MİDE EKŞİMESİ

Uzmanlar bunun neden işe yaradığından tam olarak emin olmasalar da, muzların doğal bir antasit olarak işlev görebileceğini biliyorlar. Başka bir deyişle, bir muz mide ekşimesine karşı yardımcı olabilir.

muz-nedir-faydalari-ve-zararlari-nelerdir.jpg

4. KABIZLIK

Muz, lif açısından çok zengin bir meyvedir ve bu da onu bağırsak sorunları için ideal kılar. Kabızlık hissediyorsanız, düzenli olarak her gün bir muz yemelisiniz çünkü yardımcı olacaktır.

5. DÜŞÜK KAN BASINCI

Muz yemek de kan basıncınızı düşürmenize yardımcı olabilir. Muz harika bir potasyum kaynağı olduğundan, onları yemek kan basıncınızı düşürmenize yardımcı olabilir. Ancak, yüksek tansiyonunuz olduğundan şüpheleniyorsanız, önce doktorunuza mutlaka gitmelisiniz.

6. ENERJİ KAYNAĞI

Muz harika bir enerji kaynağıdır. Egzersiz yapmadan önce bir muz yemek, harika bir egzersiz için ihtiyacınız olan enerji artışını sağlayabilir. Muz, tirozin, B vitamini ve tabii ki şeker içerir ve bunların hepsi size destek sağlar.

5faabd765542802178ab8121.webp

7. ANEMİ

Kansızlığınız varsa, muz yemelisiniz. Temelde bir hemoglobin eksikliği olan anemi, kanın sık görülen bir durumudur. Diğer şeylerin yanı sıra, kendinizi çok yorgun hissetmenize neden olabilir. Anemiyi tedavi etmek için çok fazla muz yiyebilirsiniz, çünkü bunlar bir demir kaynağı. Bununla birlikte, anemi olduğundan şüpheleniyorsanız, size doğru teşhisi koyabilmeleri için doktorunuzu da ziyaret etmelisiniz.

8. MİDE ÜLSERİ

Kurutulmuş, olgunlaşmamış muzlar, diğer şeylerin yanı sıra sindirim sisteminde daha fazla mukus üretilmesine yardımcı olabilecek “sitoindoside” adı verilen bir madde içerir. Bu mukus koruyucu bir tabaka olarak işlev görebilir ve mide ülserlerini tedavi etmenin yanı sıra önlemeye de yardımcı olabilir. Sadece bu değil, muzlar da gastrointestinal sistemdeki hücrelerin büyümesine yardımcı olabilir. Yani, temel olarak, eğer gastrointestinal problemleriniz varsa bir muz yiyin.

9. DEPRESYON

Kendinizi depresyonda hissediyorsanız, bir muz yiyin. Veya daha spesifik olmak gerekirse, muz yemeye devam edin. Muz, ruh halinizi iyileştirebilecek ve size enerji sağlayabilecek B vitamini ve diğer yardımcı maddeleri içerir. Bununla birlikte, daha uzun bir süre depresif hissediyorsanız, yardım aramanızı tavsiye ederiz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN