Hayat kurtaran tarif: Anksiyete ve baş ağrısından kurtulmak için mutlaka yapın...

Hayat kurtaran tarif: Anksiyete ve baş ağrısından kurtulmak için mutlaka yapın...

Yoğun bir günün ardından gevşemek ve rahatlamak için lavantalı limonata yapın. Lavanta limonatasının kaygı semptomlarını ve baş ağrısını azaltmaya yardımcı olabileceği söylenir.

Anksiyete bozukluğu yaşayan insanlar uyumakta zorlanırlar. Lavanta ayrıca vücudun rahatlamasına yardımcı olur ve uykunuzun kalitesini artırabilir. Tarifimizde daha sağlıklı ve daha tatlı bir seçenek eklemek için şeker yerine çiğ bal kullanabilirsiniz. Hatta yaban mersini de ekleyin çünkü sağlığa bir sürü faydası var ve bu dörtlü birbiri ile çok uyumlu.

Limonata hazırlama sürecini çok kısa ve zahmetsiz. Kaynayan sıcak suyu kurutulmuş lavantanın üzerine döktüğümde, hemen en rahatlatıcı ve taze kokuyu salıverir. Lavanta, taze sıkılmış limon ve balın birleşimi ortaya enfes bir tat çıkaracaktır. Buz ve yaban mersini de ekleyince mükemmel bir serinletici içecek olacaktır. Bu lezzetli ve canlandırıcı içecek kısa bir süre sonra uykunuzu getirecektir.

LAVANTALI LİMONATANIN HAZIRLANIŞI

Hazırlama Süresi: 10dk

Toplam Süre: 50dk

Porsiyon: 6-8 (bardağın boyutuna göre değişir)

Not: Bu tarif basittir. İstediğiniz damak tadına göre daha fazla veya daha az malzeme eklemekten çekinmeyin. Tatlı limonatayı seviyorsanız içine daha fazla bal ekleyebilirsiniz.

limonata.jpg

LAVANTALI LİMONATANIN İÇİNDEKİLER

¼ fincan, kurutulmuş lavanta

1 su bardağı çiğ bal

7 bütün limon

2 su bardağı kaynar su

5 su bardağı soğuk su

1 bardak yaban mersini

1 bardak Buz

LAVANTALI LİMONATANIN TARİFİ

İki bardak sıcak suyu kaynatın

Kurutulmuş lavanta ve ham balı birleştirin. İyice karıştırın.

Kaynamış sıcak suyu lavanta/bal karışımının üzerine dökün. Karıştırın ve örtün. 25-30 dakika kadar malzemelerin demlenmesi için bekletin.

1 limonu ince ince dilimleyin ve kenarda bekletin.

6 adet limonu ortadan ikiye kesin. Her yarım limonun suyunu bir kaseye sıkın. Ardından limon suyunu bir kenara ayırın.

Lavanta/bal karışımını ortaya çıkarın. Karışımı yeni bir kasenin üzerinde tutarken bir süzgecin içine dökün. Kurutulmuş lavantayı atın.

6 su bardağı soğuk suyu bir sürahiye dökün.

Suya (1) damla mavi gıda boyası ve (1) damla kırmızı gıda boyası ekleyin. *Not: 1 damla fazlasıyla yeterlidir. Çok fazla gıda boyası kullanırsanız, su açık mor lavanta rengi olmayacaktır.

Sürahiye limon suyu ekleyin.

Lavanta/bal karışımını sürahiye ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın

Üzerine dilimlenmiş limon ve yaban mersini

Buz ekleyin ve servis yapın. Keyfini çıkarın ...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN