Herkes düşünmeden tüketiyor! Canan Karatay’dan korkutan uyarı: ‘Bağışıklık falan kalmıyor’

Herkes düşünmeden tüketiyor! Canan Karatay’dan korkutan uyarı: ‘Bağışıklık falan kalmıyor’

Yaptığı açıklamalarla sık sık gündemde yer alan Canan Karatay, herkesi korkutan uyarıda bulundu. Kimse düşünmeden tüketiyor ama bağışıklık sistemi denen bir şey bırakmıyor. İşte Canan Karatay'ın korkutan uyarısı…

Marketlerde satılan birçok ürünün zararına değinen Prof. Dr. Canan Karatay, milyonlarca kişi tarafından tüketilen o içeceğin aşırı tehlikeli olduğunu vurguladı. “Bağışıklık sistemini yok ediyor” diyerek herkesi uyaran Karatay asla ağzınıza sürmeyin diyerek zararlarını sıraladı. İşte Canan Karatay'ın korkudan uyarısı…

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ ÖLDÜRÜYOR

Herkesin enerji versin diyerek tükettiği enerji içeceklerine karşı herkese uyaran Canan Karatay, yüksek kafein ve şeker içeriği nedeniyle son derece zararlı olduğunu belirtti. Kısa süreli artan enerji seviyesinin uzun vadede sağlık sorunlarına yol açtığını ifade eden Karatay, yüksek miktarda tüketimin kalp atış hızını da arttırdığını vurguladı. Bu nedenle uyku bozuklukları gibi nedenlerin ortaya çıkabileceğini belirten Karatay, enerji içeceklerinin tüketimi konusunda dikkatli davranılması gerektiğini vurguladı.

enerji-icecegi.jpg

İnsan sağlığı için tam bir zehir olduğunu dile getiren Karatay, “Tüm enerji içeceklerinde bolca mısır şurubu şekeri var. Üstelik diğer kimyasal maddeler de cabası. Bunlar bağışıklık sistemini yok eder, bağırsakların düzenini alt üst eder, beyin fonksiyonlarını bozar. Kısa süreli enerji verir ancak sonra insanı bitap düşürür. Birkaç saatliğine verdiği o sahte, geçici mutluluk ve enerji insanları bağımlı hale getirir" şeklinde konuştu.

ENERJİ İÇECEKLERİNİN ZARARLARI NELER?

  • Fazla tüketilen enerji içeceği Kafein zehirlenmesine neden olur.
  • İçerisindeki yüksek Kafein oranı bağımlılığa neden olurken vücut dengesini bozar.
  • Aşırı şeker olması nedeniyle vücudun aşırı su kaybetmesine neden olur.
  • Hamileliğin ilk aylarında tüketilen enerji içecekleri vücuda alınan aşırı doz kafein nedeniyle düşüğe neden olabilir.

enerji-icecegi-1.jpg

  • İçeriğindeki maddeler nedeniyle kalp hastalıklarını tetikleyebilir kalp krizine neden olabilir.
  • Enerji içecekleri alkol ve ilaç ile birlikte kullanılması durumunda ciddi klinik sorunlara neden olmaktadır. Alkol ya da ilaçla tüketilen enerji içecekleri kalp hızını arttırarak çarpıntı, mide ağrısı ve kan basıncı yükselmesi gibi yan etkileri ortaya çıkarır.
  • Alkol ile tüketildiğinde tolore edici bir özellik göstererek alkol zehirlenmelerine yol açabilir.
  • Orta yaşlı kişilerin ve yaşlıların enerji içeceklerini alkol ile birlikte tüketmesi kalp krizini tetikliyor.
  • Yüksek miktarda kafein bulunduran enerji içecekleri yüksek tansiyon gibi kalp ve damar hastalıklarına neden olur.
  • Şeker ve yapay tatlandırıcılar içermesi nedeniyle diyabet, obezite gibi metabolik hastalıkların oluşumuna katkıda bulunabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN