İki kişiden biri, kendini sosyal ve psikolojik olarak iyi hissetmek için dişlerini beyazlatmak istiyor

İki kişiden biri, kendini sosyal ve psikolojik olarak iyi hissetmek için dişlerini beyazlatmak istiyor

Dünya genelinde estetik diş hekimliği endüstrisi hızla büyürken “Gülüş Tasarımı” adı verilen tedavi, bu endüstrinin en popüler uygulamalarından biri haline geldi. İnsanların artan estetik talepleri, teknolojik gelişmeler ve medikal seyahatlerin yaygınlaşması, estetik diş hekimliği endüstrisinin büyümesine katkıda bulunuyor.

Modern estetik diş hekimliğinin en ileri tekniklerinden biri olan gülüş tasarımı tedavisi, gülüşünden memnun olmayanların diş ve diş etlerini estetik olarak iyileştirerek güzel bir gülüşe sahip olmasına yardımcı oluyor.

Son yıllarda adı sıkça duyulan gülüş tasarımı tedavisi, diş ve diş etlerine estetik bir görünüm kazandırılmasına yardımcı olmanın yanı sıra, diş sağlığını iyileştirmeyi ana hedef olarak benimsiyor. Diş hekimleri, gülüş tasarımı tedavisi kapsamında hastaların dişlerini daha beyaz, daha düzgün ve daha sağlıklı hale getirmek için dişlerdeki çürüklerin, lekelerin, kırıkların ve aşınmaların önüne geçen bir dizi uygulamadan faydalanıyor. Geçtiğimiz yıl yapılan ve ve uluslararası bir dergide yayımlanan araştırmaya göre, iki kişiden biri, kendini sosyal ve psikolojik olarak iyi hissetmek için dişlerinin rengini değiştirmek istiyor. Onu dişlerinin şeklini ve hizasını değiştirmek takip ediyor.

Güzel bir gülüşe sahip olmak özgüveni artırıyor”

Gülüş tasarımı tedavisinin estetik diş hekimliği uygulamalarından biri olmasına rağmen dişlerdeki hasarın onarılması, dişlerin korunması ve hastaların daha sağlıklı bir ağız yapısına sahip olmasına yardımcı olması nedeniyle diş hekimleri tarafından genel diş ve diş eti sağlığı için de sıklıkla önerildiğine dikkat çeken Dentofficial Diş Sağlığı Kliniği Kurucularından Dt. Fırat Toktamışoğlu, tedaviye gösterilen ilginin nedenlerini şu şekilde özetledi: “Yapılan araştırmalar, güzel bir gülüşe sahip olmanın insanların genel sağlığı, özgüveni, kendine saygısı ve mutluluğu üzerinde olumlu etkileri olduğunu gösteriyor. Gülümsemenin fiziksel ve psikolojik sağlık üzerindeki pozitif etkisi, gülüş tasarımı tedavisinin artan popülaritesini açıklayan en önemli faktör. Hastanın ihtiyaç ve isteklerine göre özelleştirilen bir dizi prosedürü içeren bu tedavi, diş renginin beyazlatılması, dişlerin hizalanması ve düzeltilmesi, dişlerin eksikliğinin giderilmesi ve diş etlerinin estetik görünümünün iyileştirilmesi gibi farklı uygulamaları kapsadığı için bu uygulamayı tercih eden hastalar, bir seferde kapsamlı bir tedavi paketi seçmiş olmanın rahatlığını yaşıyor.”

Tedavinin içeriği hastanın ihtiyaçlarına göre şekilleniyor”

2022’de yapılan ve dental bilimler alanında hakemli bir uluslararası dergi olan Open Access Journal of Dental Sciences’ta yayımlanan bir araştırmaya göre, iki kişiden biri, kendini sosyal ve psikolojik olarak iyi hissetmek için dişlerinin rengini değiştirmek istiyor. 10 kişiden ikisinin beklentisi dişlerinin şeklinde değişlik olurken, 10 kişiden üçü de dişlerin düzeltilerek hizalanmasını arzu ediyor. Gülüş tasarımı tedavisinde kullanılan uygulamaların, hastaların ihtiyaçlarına göre şekillendiğini belirten Dt. Fırat Toktamışoğlu, tedavinin kapsamını ve işleyişini şöyle anlattı:

“Gülüş tasarımı tedavisinde, öncelikli olarak gerekli muayene ve tetkikleri yapıp hastalarımızın dişlerinin sağlığına ve durumuna göre özel bir plan oluşturuyoruz. Diş beyazlatma, kaplama ve implant tedavileri, ortodonti tedavileri ve diğer pek çok prosedür, Gülüş Tasarımı tedavisi kapsamında dişlerinin görünümünü iyileştirmek için kullanılabiliyor. Deneyimli diş hekimi kadromuzla ve son teknoloji donanımımızla yürüttüğümüz tedavi sürecinin sonunda daha sağlıklı dişlere ve daha estetik bir gülüşe kavuşan hastalarımızın özgüveninin ve yaşam kalitesinin artmasına katkıda bulunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN