'İstanbul’u burun estetiğinin başkenti yaptık'

'İstanbul’u burun estetiğinin başkenti yaptık'

Türkiye’de düzenlenen Kapalı ve Atravmatik Rinoplasti kursunun 3’üncüsünde Doç. Dr. Süleyman Taş ve önde gelen cerrahlar canlı yayında kapalı burun ameliyatı gerçekleştirdi. Doç. Dr. Süleyman Taş, "İstanbul’u burun estetiğinin başkenti yaptık" dedi.

Türkiye’de düzenlenen Kapalı ve Atravmatik Rinoplasti kursunun 3’üncüsü gerçekleştirildi. Birçok ülkeden yabancı doktorun katıldığı kursta Doç. Dr. Süleyman Taş ve önde gelen cerrahlar canlı yayında kapalı burun ameliyatı gerçekleştirdi. Yüzlerce doktor operasyonu izledi.

İSTANBUL BURUN ESTETİĞİNİN BAŞKENTİ

Son 5 yıldır uluslararası kurslar düzenleyen Doç. Dr. Süleyman Taş şunları söyledi:

''Düzenlediğimiz kurslar ve yaptığımız üst düzey ameliyatlar ile İstanbul’u burun estetiğinin başkenti yaptık. Yurt dışından birçok hastanın en iyi burun estetiği sonucunu almak için doktorların ise bu sonuca nasıl ulaşılır öğrenmek için çaba gösteriyor. Bu yüzden yabancı doktorların, düzenlenen burun estetiği kursları için Türkiye’ye artarak gelmeye devam ediyor.

27 ÜLKEDEN 350'DEN FAZLA CERRAH KATILIMCI

Dün ‘Kapalı ve Atravmatik Rinoplasti’ kursunu İstanbul Acıbadem Hastanesi’nde gerçekleştirmeye başladık. 2 gün sürecek olan kursa 27 ülkeden 350’den fazla cerrahın katılacağını, pandemi nedeniyle Türkiye’ye gelemeyen doktorların ise kursa online katılım sağladı.''

Her yıl düzenlenen kursta ayrıca Taş’ın ürettiği yüzde yüz yerli ameliyat ekipmanı da sergileniyor.

BEŞ FARKLI OPERASYON CANLI YAYINDA

Beş farklı cerrahi operasyon gerçekleştirecekleri kursta, ameliyat esnasında yaşanan güçlükleri ve bunlarla nasıl baş edileceğini öğrettiklerini belirten doktor şunları söyledi:

“Dolayısıyla insanların aklına burun estetiği deyince direkt İstanbul geliyor. En fazla ve kaliteli veri neredeyse doktorlar ona koşuyor. Bu tarz organizasyonlar da ancak İstanbul’dan çıkıyor. Ameliyat yaptıkça ve kendini geliştirdikçe aletlerinin de doktorlara yetmiyor. Sıra dışı bir sonuç için sıra dışı aletler de gerekiyor. Biz de dizaynır ve mühendislerimizle ameliyat aletleri ürettik. Aletlerimiz yerli ve patenti bize aittir. Aletlerimiz de yabancı cerrahların kullanımına sunuldu."

Burun ameliyatlarının giderek arttığına da değinen Doç. Dr. Taş şunları ekledi:

''Özellikle yüzleriyle ilgili farkındalık arttıkça buruna olan odakları da artıyor. Tabii burunlarını değiştirme çabaları gün geçtikçe körükleniyor. Burada da biz devreye giriyoruz. Onlara hayal ettikleri burunları vermeye çalışıyoruz.''

'HER ŞEYİ ADIM ADIM GÖSTERİYORLAR'

Kulak Burun Boğaz (KBB) alanında öğrenci Malik Yılmaz, kurs alabilmek için Bulgaristan’dan İstanbul’a geldiğini söyledi. Doç. Dr. Süleyman Taş’ın estetik konusunda çok iyi bir cerrah olduğunu belirten Malik Yılmaz,

“Cerrah canlı şekilde ameliyatta yapılması gerekenleri tek tek anlatıyor. Her adıma şahit oluyoruz. Kendisi Bulgaristan’da baya tanınıyor. Hatta kursa yurt dışından gelen bir sürü uzman doktor var. Onların eğitim almak için Türkiye’ye gelmesi büyük bir başarıdır. Doç. Dr. Süleyman Taş estetik konusunda çok iyi bir cerrah. Burada öğreneceğim bir sürü şey var. Bu yüzden çok mutluyum”

'EN İYİ ÖĞRENEBİLECEĞİM YERDEYİM'

Burun estetiği kursu için İstanbul’dayım diye belirten Romanya Bükreş’te Plastik Cerrahı olan Olga Novikova ise şunları söyledi:

“Burun estetiği kursu için İstanbul’dayım. Çünkü Dr. Taş’ın yaptığı işleri uzun süredir sosyal medyadan takip ediyordum. Kendisi çok iyi bir doktor bu yüzden burun estetiğini en iyi öğrenebileceğim yerdeyim. Doktorun çok farklı teknikleri var. Hepsini adım adım öğreniyoruz. Burada eğitim alabildiğimiz için çok mutluyuz. Mesela bugün kapalı rinoplasti ile ilgili üç ayrı teknik göreceğiz. Bunların her biri ise farklı alanlarda olacak. Ayrıca nefes alma sorunlarını da çözmüş olacağız.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN