Japon diyetisyenden ömre ömür katacak 3 besin önerisi! Bu 3 besini hayatına koyan 100 yaşını görüyor

Japon diyetisyenden ömre ömür katacak 3 besin önerisi! Bu 3 besini hayatına koyan 100 yaşını görüyor

Uzun ömürlü yaşamın sırlarını arayanlar için Japon diyetisyen ve beslenme uzmanı Asako Miyashita'dan üç besin önerisi geldi! Bu besinleri yiyen 100 yaşına kadar dipçik gibi yaşar. İşte 100 yaşına kadar yaşatan besinler...

Uzun ömürlü yaşamın sırlarını araştıran Japon diyetisyen ve beslenme uzmanı Asako Miyashita, beslenme alışkanlıklarının insan ömrü üzerindeki etkilerini ortaya koydu. Japon kültüründe önemli bir yere sahip olan ve uzun yaşamın sırrını arayanlar için değerli ipuçları sunan Miyashita, besinlerin sağlık üzerindeki kritik önemini vurguladı. Özellikle Japonların sıkça tükettiği bazı besinlerin, uzun ve sağlıklı yaşamın anahtarını oluşturduğunu belirten Miyashita, bu besinlerin yaşlanmayı geciktirici etkileriyle dikkat çekti.

Miyashita üç besinin kesinlikle sık sık tüketilmesi gerektiğini belirtti. Bu besinler 100 yaşına kadar yaşamın sırrını oluşturuyor.

ÖMRÜ UZATAN BESİNLER

Kar yağışıyla balık fiyatlarında düşüş bekleniyor | Ekonomi

BALIK: Miyashita, diyetinde düzenli olarak yağlı balıkları tercih etmenin önemine işaret ediyor. Özellikle somon ve ton balığı gibi balıklar, omega-3 yağ asitleri bakımından zengindir. Bu yağ asitleri, kan basıncını düşürmeye ve iltihabı azaltmaya yardımcı olur. Okinawa Adası'nda yaşayan ve 100 yaşını aşan insanların yoğunluğu, bu besinlerin uzun ömür üzerindeki olumlu etkilerini destekliyor.

TATLI PATATES: Antioksidan bakımından zengin olan tatlı patates, uzun yaşamın bir diğer sırrı olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle Okinawa'nın mor tatlı patatesleri, yaşlanmayı geciktirici etkisiyle bilinir ve Japonlar tarafından sıkça tüketilir.

DAİKON TURPLARI: Soğuk algınlığına karşı koruma ve bağışıklık sistemini güçlendirme özellikleriyle tanınan daikon turpları, Japon mutfağının önemli bir parçasıdır. Ayrıca günlük C vitamini ihtiyacının büyük bir kısmını karşılayabilen C vitamini açısından da zengindir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN