Kadınlar her gün kullanıyor ama öldürdüğünü bilmiyor! O ürünlerde kanserojen madde tespiti: Canını seven çöpe atsın

Kadınlar her gün kullanıyor ama öldürdüğünü bilmiyor! O ürünlerde kanserojen madde tespiti: Canını seven çöpe atsın

Uluslararası Kanser Araştırma Ajansı (IARC) tarafından yapılan araştırma özellikle kadınların çok sık kullandığı o üründeki tehlikeyi ortaya koydu. Kanserojen madde tespit edilen ürün sağlığı önemli boyutta etkilerken uzmanlardan kullanılmaması konusunda uyarı geldi…

IARC tarafından yapılan açıklamada, 29 araştırmacının yürüttüğü çalışmalar sonucunda kozmetik ürünlerde bulunan talk mineralinin insan sağlığı üzerindeki etkileri incelemeye alındı. Özellikle maden işçileri, kağıt endüstrisi çalışanları ve kozmetik ürün kullanıcılarının talk mineraline maruz kaldığı belirlenirken, kadınların perineal bölgede kullandığı vücut pudrası içerikli ürünlerin de yumurtalık kanserine yakalanma riskini artırdığı belirtildi.

KANSER RİSKİNİ ARTIRDIĞI ORTAYA ÇIKTI

IARC değerlendirmesine göre, doğal olarak asbest minerallerinin yakınında bulunan talk minerali “2A Grubu (muhtemel)” kanserojen olarak sınıflandırıldı. Yapılan araştırmalarda, laboratuvar hayvanlarında talkın kansere neden olabileceğine dair yeterli kanıtlara ulaşıldığı da ifade edildi.

vucut-pudrasinda-kenserojen-tehlikesi.jpg

Özellikle dişi farelerde kötü huylu tümörlerin, erkek farelerdeyse hem iyi hem de kötü huylu tümörlerin geliştiği görülürken, konuyla ilgili bulgular The Lancet Oncology isimli dergide yayımlanan makalede detaylıca anlatıldı.

Ayrıca ABD merkezli bir kozmetik ve hijyenik ürünler üreticisi, bebek pudrası ile diğer talk bazlı ürünlerin kanserojen etkilerinden dolayı yürütülen soruşturmaları sonlandırmak amacıyla 700 milyon dolarlık bir anlaşma yapmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN