Kahvaltıda yapılan bu hata kısırlığa neden oluyor! Prof. Dr. Canan Karatay uyardı, bu hataya düşmeyin

Kahvaltıda yapılan bu hata kısırlığa neden oluyor! Prof. Dr. Canan Karatay uyardı, bu hataya düşmeyin

Prof. Dr. Canan Karatay, kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan bazı besinlerin yanlış tüketilmesine bağlı olarak kısırlık uyarısında bulundu. İşte detaylar...

Günün en önemli öğünü kahvaltı, beden sağlığı için önemli olduğu kadar kahvaltı sofraları bazen sağlığı bozan birçok gıda ürünleriyle donatılıyor.

Kahvaltıda sofralarımızdan eksik olmayan zeytin ve peyniri tüketirken yapılan yanlışlara değinen Kalp ve iç hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, bazı besinleri tüketirken yapılan hataların kısırlık riskini artırdığını söyledi.

KISIRLIK RİSKİNİ ARTTIRIYOR

Kahvaltı öğününde bazı gıdaları birbiriyle karıştırıyor ve lezzetli olması için farklı işlemler yapıyoruz. Ancak bazı tüketim yöntemleri sağlık açısından riskli olmaya başlayabilir. Prof. Dr. Canan Karatay, bu nedenle birçok kişiyi zeytin ve peynir tüketimine karşı uyarıyor.

Canan Karatay'a göre zeytin ve peyniri suda bekleterek tuzunun çıkmasını sağlamak, kısırlık riskini artıran bir yöntem. Bunun için alınması gereken asıl önlem, kullanılan yağ ve tuzun çeşidine önceden dikkat etmek.

YAĞ VE TUZ SAĞLIĞA ZARARLI MI?

Sağlık açısından faydalı olan ve tüketimi önerilen bu iki besinin zararlı hale gelmemesi için içeriklerine mutlaka dikkat edilmesi gerekiyor. Prof. Dr. Canan Karatay, yağlı, kristal tuzlu zeytin ve peynirleri öneriyor. Sağlıklı besinler tüketmek için içerdiği maddelerin iyi araştırılması ve sonradan müdahaleye gerek kalmaması gerekiyor.

Bu nedenle tüketeceğiniz besinleri tuz ve yağ içeriklerine göre seçebilirsiniz. Fakat sonradan yağ ve tuzundan arındırmaya çalışmak ileride ciddi sağlık problemlerinin yaşanmasına neden olabilir. Her ne kadar faydalı olsalar da kahvaltılık ürünleri tüketmenin de belirli bir kotası mevcut.

FAZLA PEYNİR YEMENİN ZARARI VAR MI?

Aşırı peynir tüketimi, içeriğindeki tuz miktarı nedeniyle yüksek tansiyona neden olabilir. Aşırı tüketimi kişilere tansiyon ve kolesterol olarak geri dönen peynire dikkat edilmesi gerekiyor. Faydalarından yararlanmak için ise içeriğine dikkat edilmesi şart.

Sağlıklı bir kahvaltı öğünü hazırlarken ölçülü olmaya dikkat edilmeli. Kahvaltıda aşırıya kaçarak tükettiğiniz zeytin, bir süre sonra midede ekşimeye ve ishale neden olabilir. Gerekli miktarın dışına çıkıldığında çeşitli sağlık sorunlarıyla karşılaşabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN