Kahveye zararlı diyen bunu duyunca utanacak! Günde 3 bardak hem karaciğeri temizliyor hem kanserden koruyor: Uzman isim açıkladı

Kahveye zararlı diyen bunu duyunca utanacak! Günde 3 bardak hem karaciğeri temizliyor hem kanserden koruyor: Uzman isim açıkladı

Çoğu kişiye göre zararlı bir içecek olarak görülen kahve aslında bilinenin tam tersine oldukça yararlı bir içecektir. Öyle ki kahvenin bir yandan karaciğeri temizlediği bir yandan kansere karşı koruduğu açıklandı. İşte uzmanından konuya ilişkin açıklamalar…

Karaciğer sağlığına ilişkin açıklamalarda bulunan Onkoloji Uzmanı Dr. Yıldıray Tanrıver, tükettiğimiz her besinin vücudumuza olumlu ya da olumsuz etkiler bıraktığını belirtti. Öyle ki özellikle karaciğer sağlığı için alkol kullanımından uzak durulması gerektiğini ifade eden uzman isim, kahve tüketiminin bu konuda tercih edilebileceğini bildirdi.

yeni-proje-3-001.jpg

ALKOLDEN MUTLAKA UZAK DURUN

Karaciğer sağlığı hakkında bilgi veren Infinity Regenerative Clinic Medikal Direktörü Uzm. Dr. Yıldıray Tanrıver, karaciğer sağlığı için alkolden mutlaka uzak durulması gerektiğini vurguladı. Uzm. Dr. Tanrıver, "Alkol, karaciğer yağlanmasının ve özellikle karaciğer kanserinin en önemli sebeplerinin başında gelir. Beslenmemizi düzenleyerek, egzersiz ve spor yaparak, iyi dinlenerek, bol su içerek karaciğerimizi korumamız mümkün. Bunun dışında mikrobiyotamıza mutlaka dikkat etmeliyiz. Bağırsaktaki bakteriler bizim için çok önemli. Bağırsak ikinci beyindir, hatta bazen birinci beyin olur. Bağırsaktan aldığımız toksinlerin birçoğu tekrar karaciğere gelir. Bu toksinler karaciğerde metabolize edilmek zorundadır. Eğer bu toksinler çok fazla olursa, karaciğer hasarına sebep olabilir" diye konuştu.

yeni-proje-4.jpg

ŞEKER VE KARBONHİDRAT EN BÜYÜK DÜŞMAN

Karaciğer sağlığı için sardalya tüketiminin önemli olduğuna değinen Uzm. Dr. Tanrıver, "Sardalya, ağır metal oranı en düşük balıktır. Aynı zamanda Omega 3 açısından da en zengin balıklardan biridir. Selenyum içeren brokoli, yeşil sebzeler, enginar, kırmızı ve mor meyveler de çok önemlidir. Tabii ki şekerden ve aşırı karbonhidrattan da uzak durmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

yeni-proje-1-001.jpg

GEREKSİZ ANTİBİYOTİK KULLANIMINA DİKKAT

Türkiye’nin, gereksiz antibiyotik kullanımının çok fazla olduğu ülkelerden biri olduğunu belirten Dr. Tanrıver, "Antibiyotikler karaciğerde metabolize olur ve karaciğerin daha fazla yorulmasına neden olur. Gereksiz antibiyotik kullanımı karaciğer hasarına neden olabilir. Karaciğer hasarının başlıca belirtileri arasında ciltte sarılık, kaşıntı ve kızarıklık bulunur. Yüzlerce fonksiyonu olan karaciğer, kanama bozukluğuna da sebep olabilir. Bir kişide kanama bozukluğu varsa, cilt morarmaya eğilimli olur" dedi.

yeni-proje-2-001.jpg

KAHVE TÜKETİMİNİN YARARI

Karaciğerin beslenmeye duyarlı olduğunu ve dengesiz beslenme ile karaciğer sağlığının hızla bozulduğunu belirten Onkoloji Uzmanı Dr. Yıldıray Tanrıver, "Özellikle işlenmiş gıdalardan uzak durulması gerekir. Günde üç fincan kahve tüketimi, bizi karaciğer yağlanmasından ve kanserden koruyabilir. Bu nedenle kahve tüketimi, karaciğer yağlanmasına karşı önerdiğimiz besinlerden biridir" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN