Kalp sağlığının anahtarı ondaymış! 3 parça yiyenin kalp hastalığı kalmıyor: Tıkalı damarların baş düşmanı!

Kalp sağlığının anahtarı ondaymış! 3 parça yiyenin kalp hastalığı kalmıyor: Tıkalı damarların baş düşmanı!

Mayısdanozun yararları sayesinde uzmanlar arasında en fazla önerilen besinlerden biridir. Besin açısından epey zengin olan maydanoz; Sadece 1 kaşık günlük alınması lazım olan A, C vitamini ve K vitamini içerir. Kalp krizlerini önleyen besinler arasında maydanozun faydalı özellikleri neler?. Daha fazla detaya haberimizden göz atabilirsiniz…

Mayısdanoz idrar söktürücü, antioksidan, antibakteriyel, antidiyabetik, bağışık düzenleyici, sitotoksik ve böbrek koruyucu özelliklere sahip bir bitki olarak tüketilmektedir.

KAN ŞEKERİ DEĞERİNİZ DÜZENLİYOR

Şeker hastalığına ek olarak, yüksek kan şekeri sağlıksız beslenme veya egzersiz eksikliğinden kaynaklanabilir. Bu artan seviyeler, insülin direnci, diyabet, kalp hastalığı ve yüksek kolesterol gibi çeşitli metabolik sendromlara yol açan sağlık sorunları riskini artırabilir.

MAYDANOZUN FAYDALARI

Araştırmalar, maydanozdaki antioksidanların yüksek kan şekerini etkili bir şekilde azaltabildiğini gösteriyor.

Örneğin; Tip 2 diyabetli farelerde yapılan bir araştırma, maydanoz özü alan hastaların bir kontrol grubuna kıyasla daha düşük kan şekeri düzeylerine ve daha iyi pankreas işlevine sahip olduğunu gösterdi.

Dengeli bir diyete ek olarak, yemeklerinize maydanoz eklemek, sağlıklı kan şekeri seviyelerinin korunmasına yardımcı olabilir.

Ayrıca maydanozun kan şekeri seviyeleri üzerindeki etkilerini daha iyi anlamak için daha fazla insan çalışmasına ihtiyaç vardır.

MAYDANOZUN FAYDALARI

KALP KRİZİ RİSKİNİ %38 AZALTIYOR!

 Mayısdanoz, özellikle folat (B9 vitamini) olmak üzere kalp sağlığını destekleyen besinler açısından da zengindir. 58.000'den fazla kişiyle yapılan kapsamlı bir araştırma, folat (B9 vitamini) alımının kalp hastalığı riskini yüzde 38 oranında azalttığını buldu. 1.980 erkek üzerinde yapılan başka bir araştırma, folat açısından düşük bir diyetin kalp hastalığı riskini %55 artırdığını buldu.

MAYDANOZUN FAYDALARI

MAYDANOZUN YARARLARI

Mayısdanozun antibakteriyel özelliği, bakterilerin neden olduğu diş sağlığı ve cilt sorunlarına yardımcı olur. Mayısdanoz doğal antibakteriyel özelliklere sahiptir ve alkalidir, bu nedenle doğal bir nefes tazeleyicidir ve ağız kokusuna neden olan mikroorganizmaları öldürmeye yardımcı olur.

Mayısdanoz antibakteriyel bir madde olduğu için zararlı mikroorganizmaların vücuttan atılmasına yardımcı olabilir. Mayısdanoz doğal bir idrar söktürücüdür, yani istenmeyen bakterileri mesaneden ve idrar yollarından uzaklaştırmaya yardımcı olabilir.

MAYDANOZUN FAYDALARI

Mayısdanoz gaz, kabızlık, hazımsızlık ve şişkinlik gibi çeşitli rahatsızlıkların giderilmesine yardımcı olur. Araştırmalara göre maydanoz, besinlerin emiliminde enzimlerin düzgün çalışmasını destekleyen safra ve sağlıklı mide suyunun üretimini artırmaya yardımcı oluyor. Sindirime yardımcı olmasının yanı sıra, maydanoz mideyi yatıştırmaya ve şişkinliği önlemeye yardımcı olabilir.

Mayısdanoz gaz giderici bir bitki olduğu için vücudun gazdan kurtulmasına yardımcı olan kimyasallar içerir. Doğal bir idrar söktürücü olan maydanoz, sıvı tutulmasını hafifletmeye ve şişkinliği azaltmaya yardımcı olabilir. Mayısdanoz, böbreklerde idrar salgılanmasını uyararak fazla suyun atılmasına yardımcı olur.

Mayısdanoz, yüksek lif içeriği ve bağırsak mikrobiyomunu daha sağlıklı hale getirme yeteneği nedeniyle sağlıklı sindirimi desteklemeye ve hazımsızlığı gidermeye yardımcı olur. Mayısdanoz böbrek sağlığına iyi gelir. Araştırmalar, maydanozun böbrek taşı riskini en aza indirmeye ve vücut asitliğini azaltmaya yardımcı olabileceğini gösteriyor. Mayısdanoz, nitratlar yoluyla sağlıklı kan basıncı seviyelerinin korunmasına yardımcı olabilir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN