Kulak ardı edilen alerji okuldaki başarıyı vuruyor

Kulak ardı edilen alerji okuldaki başarıyı vuruyor

KBB Uzmanı Opr. Dr. Yunus Karadavut, çocukların yılda genellikle ortalama 3-8, erişkinlerin ise 2-5 kez üst solunum yolu enfeksiyonu geçirebileceğini belirtiyor. Kreş, okul ve 2 yaşa kadar olan süt çocukluğu dönemlerinde üst solunum yolu enfeksiyonlarının daha sık yaşandığını vurgulayan Dr. Karadavut, astım ve alerjik rinit gibi solunum yolu alerjik hastalıkların da çocukluk döneminde sık görüldüğünü ifade ediyor.

Kış aylarında çocukluk çağı hastalıkları artarken uzmanlardan kritik hatırlatmalar geldi. Liv Hospital Samsun KBB Uzm. Opr. Dr. Yunus Karadavut, çocukların yılda genellikle ortalama 3-8, erişkinlerin ise 2-5 kez üst solunum yolu enfeksiyonu geçirebileceğini söyleyen Opr. Dr. Karadavut şunları söyledi:

Kreş, okul ve 2 yaşa kadar olan süt çocukluğu dönemlerinde üst solunum yolu enfeksiyonları ile daha sık karşılaşılmaktadır. Astım ve alerjik rinit de çocukluk döneminde sık görülen solunum yolu alerjik hastalıklar. Çocuklarda bu tür problemler, sıklıkla gereksiz antibiyotik kullanımı, okul devamsızlığı, çocuğun okul başarısında düşme, dikkat dağınıklığı ve ebeveynlerde de iş gücü kaybı gibi durumlara neden olmaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN