Meğer yanlış biliyormuşuz! Aktarlar en iyi kış çayı nasıl olur anlattı, bu şekilde tüketen kışı hastalıksız atlatıyor

Meğer yanlış biliyormuşuz! Aktarlar en iyi kış çayı nasıl olur anlattı, bu şekilde tüketen kışı hastalıksız atlatıyor

Türkiye'nin önünde bulunan kış mevsimi için, tüketicilerin hazırlığı sürüyor. Kış mevsimi ile birlikte soğuyan havalar beraberinde birçok hastalığı da getiriyor. Özellikle küçük çocukların ve bağışıklık sistemi zayıf olanların pençesine düştüğü hastalıklardan bunu içen kurtuluyor. İşte tüm detaylar...

Kış mevsiminde artış gösteren hastalıklar için, tüketiciler o bölgede aktarlara koşuyor. Havaların soğumasıyla birlikte satışlarında artış olduğunu iddia eden aktarlar, soğuk algınlığına karşı o ürünü tavsiye ediyor. Erzincan'da vatandaşlar aktar önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

20231002aw043678-1.jpg

Ekim ayı ile birlikte sonbahar etkisini gösterirken, Erzincan'da panik havası hakim. Havaların soğumasıyla birlikte Erzincan halkı, hastalıklara karşı önlemini almaya başladı. Soluğu aktarlarda alan halk, kış çaylarına yoğun ilgi gösteriyor.

Bağışıklık sistemini güçlendirmek için sık sık önerilen çaylarda en çok tercih edilenler paylaşıldı. İlaç tedavisinin yanı sıra vatandaşlar doğal ve sağlıklı bitki çaylarını tercih ediyor. Hava değişiminde sık görülen soğuk algınlığına karşı kış çayları öneriliyor.

AKTARLARA YOĞUN İLGİ VAR

Aktarlardan gelen tavsiyeler üzerinde en çok; ıhlamur, hatmi çiçeği, kuşburnu, zencefil, tarçın, karanfil, zerdeçal, papatya ve kızılcık ürünlerinde ilgi görülüyor. Kış çayını tavsiye eden aktarlar aynı zamanda faydalarından da bahsetti. Sonbahar ve mevsim geçişlerinde oldukça etkili olan çaylar, sert hava değişimlerinden etkilenen insanlar için öneriliyor.

Aktar Murat Sönmez, genellikle ıhlamur, kış çayı, tarçın ve zencefil gibi ürünlerin ilgi gördüğünü paylaştı. Sonbaharda hastalıkların artmasıyla birlikte aktarlara olan ilginin de arttığını söyleyen Sönmez, "Son zamanlarda insanların alternatif tıpa talebi arttığı için biz daha çok burada hatmi çayı, hibiskus, ıhlamur ve benzeri ürünleri öneriyoruz. Hem boğazı yumuşatır, hem de boğazdaki enfeksiyon oranını azaltır. İnsanlarda yanlış bilinen bir algı var. Genellikle kış çayının grip olduktan sonra içildiği düşünülür ama tam tersi. Kış çayı vücudun bağışıklığını ve direncini kuvvetlendirmek için tüketilmesi gereken bir içecektir” dedi.

Kış çaylarının faydalarından da bahseden Murat Sönmez, “Kış çayının olmazsa olmaz ıhlamurdur. Boğazı yumuşatma etkisi vardır. Çünkü kuru öksürüğe ve boğazdaki tahribata çok iyi geliyor. Onun haricinde enfeksiyonu azaltacak etkisi olduğu için kuru zencefil antioksidan özelliğe sahip tarçın ve karanfil çok etkilidir. Bunun içine tatlandırıcı olsun biraz daha vücudun direncini arttırması için hibiskus bizim önerdiğimiz bitkiler arasındadır. Bu saydığım bitkiler genellikle demirbaş ürünlerdir yani herhangi bir aktarda olmazsa olmaz ürünlerdir. Kış çayına ilave olarak genelde herhangi bir içeceğinize veya tükettiğiniz yiyeceğiniz içerisine sıvı propolis de takviye ederek bağışıklığımızı koruyabiliriz. Sıvı propolis bence Türkiye’de hak ettiği değeri görmüyor. Sıvı propolis vücudun bağışıklığı ve direnci için çok önemli. Özellikle küçük yaştaki çocukların bağışıklığını güçlendirmek için propolis öneriyoruz. İnsanların daha çok kimyasal ilaçlardansa yavaş yavaş aktar ürünlerine, yani alternatif tıpa yönelmesini destekliyoruz" sözlerinden bahsetti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN