Prof. Dr. anne-babaları uyardı! Çocuğunuza bunu sakın yapmayın! Meğer hasta olmalarındaki neden buymuş…

Prof. Dr. anne-babaları uyardı! Çocuğunuza bunu sakın yapmayın! Meğer hasta olmalarındaki neden buymuş…

Çocuklar mevsim fark etmeksizin sıklıkla hasta olabiliyorlar. Bunun en büyük nedeni ise düşük bağışıklık sistemi. Peki çocuklar neden sürekli hasta oluyor? Prof. Dr. Canan Karatay, çocuklarının neden sık hasta olduğuna ilişkin açıklamalar yaptı. Meğer nedeni buymuş…

Prof. Dr. Canan Karatay, yaptığı bir açıklamada çocukların neden sık sık hasta olduğuna ilişkin bilgilendirmelerde bulundu. Nedenini duyan ebeveynler ise şaşkına döndü. Meğer çocukların sürekli hasta olmalarının nedeni buymuş. Duyunca inanamayacaksınız…

SÜREKLİ HASTA OLMALARININ NEDENİ BELLİ OLDU

Karatay, yaptığı açıklamalarda karaciğer yağlanmasının eskiden yetişkinlerde ve özellikle de sık alkol kullananlarda görüldüğünü lakin artık gençlerde ve çocuklarda da görüldüğünü ifade etti.

Açıklamalarında “glutatyonun” çok önemli olduğunu söyleyen Karatay, şimdiki çocuklarda glutatyon miktarının çok düşük olduğunu dile getirdi. Bunun ise karaciğer yağlanması, astım ve bronşit hastalıkları, hormon bozukluğu, infkesiyon ve böbrek bozukluğu gibi rahatsızlıklarını çoğalttığını ifade etti.

ERKEK ÇOCUKLARINA DİKKAT

Özellikle de erkek çocuklarının memelerinin büyük olması karaciğerin iyi çalışmaması ile ilişkili olduğunu ifade eden Karatay, bu durumu tahıl göbeği, fruktoz göbeği olarak adlandırdı.

Prof. Dr. Karatay, yaptığı açıklamada "Yapay gıdalar, gulatamat aspartam ve suni tatlandırıcılar karaciğeri yağlandırıyor. Çocuklarımız gençlerimizin hepsi hasta" dedi.

Öte yandan kullanılan uzun süreli kullanılan antidepresan, antibiyotik, mide ilaçlarının da vücuttaki glutatyon miktarının azalmasına neden olduğunu belirtti. Bu durumun ise karaciğer fonksiyonlarında soruna yol açtığı söylendi.

Karatay, yaptığı açıklamada, "Anne ve babanın trans yağlarla beslenmesi, glutamat içeren, mısır şurubu içeren yapay yiyecekler tüketmesi doğacak olan bebeği diyabet riskine sokuyor” diyerek aileleri uyardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN