Ramazan pidesine Canan Karatay'dan yeşil ışık! Böyle yenirse hiçbir zararı yok: İşte nedeni

Ramazan pidesine Canan Karatay'dan yeşil ışık! Böyle yenirse hiçbir zararı yok: İşte nedeni

Ünlü profesör Canan Karatay, ekmeğe karşı olduğu bilinirken Ramazan ayının olmazsa olmazı ramazan pidesi ile ilgili olarak da önemli açıklamalarda bulunan Karatay, pidenin avuç içi kadar......

Profesör Canan Karatay, sahurda tüketilmesi gereken besinler konusunda önemli tavsiyelerde bulundu. Kahvaltıda bol miktarda tereyağı, peynir ve zeytin tüketilmesinin yanı sıra yumurtanın da çok önemli olduğunu vurgulayan Karatay, menemen veya sucuklu omlet gibi seçeneklerin tercih edilmesini önerdi. Ayrıca ışgın sebzesinin sağlık açısından son derece faydalı olduğunu belirten Karatay, ışgınlı omlet gibi tariflerin de denenmesi gerektiğini söyledi.

Ramazan ayının olmazsa olmazı ramazan pidesi ile ilgili olarak da önemli açıklamalarda bulunan Karatay, pidenin avuç içi kadar tüketilmesini önerdi. Pideye bol zeytinyağı veya tereyağı sürerek tüketmenin daha sağlıklı olduğunu belirten Karatay, pide hamurunun ekmeğe göre daha az zararlı olduğunu ancak aşırı tüketilmesi halinde mideyi ve bağırsakları yorabileceğini ve kabızlık yapabileceğini söyledi.

pide

Sahurda tüketilen yiyeceklerin enerjimizi gün boyunca koruması gerektiğine dikkat çeken Karatay, protein ve yağ içeriği yüksek yiyeceklerin tercih edilmesi gerektiğini belirtti. Şirden mayalı peynir ve kelle paçanın da sahurda tüketilmesinin faydalı olabileceğini sözlerine ekledi.

Karatay, sahurda kahve tüketiminin sakıncalı olduğunu, çünkü kahvenin vücuttan su attığı için kuruluk yapabileceğini ve gün boyunca aç kaldığımız için baş ağrılarına sebep olabileceğini belirtti. Bu nedenle kahve tüketiminin iftardan sonra yapılması gerektiğine dikkat çekti. Ayrıca gün boyunca yeterli su tüketiminin önemine de değindi.

Sonuç olarak, Profesör Canan Karatay'ın sahurda nasıl beslenilmesi gerektiği konusundaki önerileri, sağlıklı bir Ramazan ayı geçirmek isteyenler için oldukça önemli bir kaynak niteliği taşıyor. Doğru beslenme alışkanlıklarıyla beraber oruç tutmak, hem bedenimizin hem de ruhumuzun sağlığı için son derece önemli.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN