Recep Tayyip Erdoğan'ın sırrını Osman Müftüoğlu açıkladı: Yoğurtla tüketince faydası saymakla bitmiyor!

Recep Tayyip Erdoğan'ın sırrını Osman Müftüoğlu açıkladı: Yoğurtla tüketince faydası saymakla bitmiyor!

Siyasi isimlerin tempolu hayatlarından dolayı nasıl sağlıklı kalabildikleri merak edilen konular arasında yer alırken beslenme şekilleri bu konuda oldukça önemli bir yere sahip. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sırrı Osman Müftüoğlu tarafından açıklandı. Hele bizde yoğurtla tüketince vücuda faydası kat kat artıyor. İşte detaylar…

Sağlıklı beslenmeye ilişkin yaptığı açıklamalarla sık sık gündeme gelen Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklardan korunmak ve kış destekçisi olarak tükettiği o besine dikkat çekti. Söz konusu besinin çok faydalı olduğunu belirten uzman isim önemli açıklamalarda bulundu.

yeni-proje-1.jpg

SÜLEYMAN DEMİREL’İN SIRRINI DA AÇIKLADI

9. Cumhurbaşkanı rahmetli Süleyman Demirel’in sağlık sırrını açıklayan Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, uzun yıllar Demirel’in akşam hekimliğini yapmasıyla biliniyor. Bu kapsamda Demirel’in 90’lı yaşlarını geçmesine yardımcı olan beslenme şeklinden söz eden uzman isim, altta yatan sırrın birçok kişinin bildiğinin aksine avokado değil yaşamını sıfır stres ile sürdürebilmesi başarması olduğunu söyledi.

TANSU ÇİLLER’İN SIRRI BAMBAŞKA

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, 22’nci Başbakan Tansu Çiller’de ise kuşburnu çayının önemine değindi. Çiller’in sırrının kendisine mal edilen kuşburnu çayı olup olamayacağı konusunda konuşan Müftüoğlu, “Kuşburnu güçlü antioksidan yapısı olan bir meyve. Çayı ise çok etkili bir içecek. Güçlü bir C vitamini deposu. Faydalı olduğunu söyleyebilirim” dedi.

yeni-proje-2.jpg

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN TERİCİH: DUT PEKMEZİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip erdoğan'ın, bir seyahati esnasında hastalıklardan korunmak için dut pekmezini tercih ettiğini anlattığı açıklamasını atıfta bulunan uzman isim, bu duruma çok sevindiğini ve pekmezin vücuda birçok faydası olduğunu belirtti.

Müftüoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçiminin oldukça doğru olduğunu belirterek, “Karadut pekmezi çok faydalı bir besin. Ayrıca güçlü bir virüssavar. Hele bir de Adilcevaz (Bitlis) yöresinin yerel ekşi karadutundan üretilmişse” diye konuştu.

yeni-proje-3-001.jpg

HANGİ PEKMEZ TERCİH EDİLMELİ?

Pekmez konusuna ilişkin bazı açıklamalarda bulunan Müftüoğlu, “Karaüzüm pekmezi de karadut pekmezi de bizim geleneksel doğal şifalı besinlerimizden. Yeter ki abartılmadan tüketilsin. Tüketenler 2 tatlı kaşığı ile yetinebilsin. Doğal şartlarda, geleneksel tekniklerle, içine hiçbir kimyasal katılmadan, ev usulü üretilsin. Benim pekmezde favorim ise andız pekmezidir” diye konuştu.

yeni-proje-4-001.jpg

YOĞURTLA TÜKETİNCE ETKİSİ ARTIYOR

Ayrıca pekmezin yoğurtla beraber tüketilmesine ilişkin de açıklama yapan Müftüoğlu, şunları dile getirdi:

“Pekmezi az koyarak, tahin pekmezi yoğurtla karıştırırsak çok daha iyi olur. Proteinle zenginleştirirsek tahini daha iyi olur. Tahin, bir hazine bu bilinmeli. İçindeki bakır zenginliği, protein ve yağların kalitesi, tam bir zenginlik. Tahini daha yenilebilir yapmak için pekmezle zenginleştiriyoruz ama pekmezi abartmamalıyız. Pekmez şekerdir. Sanıldığı kadar sağlık pınarı değildir makul miktara yani 1 tatlı kaşığı kadar tüketilebilir.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN