Resmi Gazete'de yayımlandı: Sigara bırakma tedavisi ve ürünleri ücretsiz

Resmi Gazete'de yayımlandı: Sigara bırakma tedavisi ve ürünleri ücretsiz

Sağlık Bakanlığı, sigara bırakma tedavisi sürecinde kullanılan nikotin replasman preparatları ve ilaçların ücretsiz olabileceğini duyurdu.

Sağlık Bakanlığı tarafından sigara bırakma tedavisi alan hastalar için önemli bir adım atıldı. Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, bu tedavi kapsamında kullanılan nikotin replasman preparatları ve ilaçlar, belirli bir sınırlama dahilinde ücretsiz olabilecek.

Karar, sigara bırakma tedavisi alan hastaların tedavi sürecinde kullanacakları nikotin replasman preparatları ve ilaçların, 500,000 adetle sınırlı olmak üzere ücretsiz olarak sağlanmasını öngörüyor. Bu adımın temel amacı, sigara bırakma sürecindeki hastaların tedaviye erişimini kolaylaştırmak ve sağlıklı bir yaşam için destek sağlamaktır.

Kararın bir diğer önemli yönü ise, söz konusu hastaların aldığı tedavi ve ilaçların, kamu hizmetlerinden ücretsiz veya indirimli yararlanabileceklerin tespitine yönelik olan 4736 sayılı kanun hükmünden muaf tutulmasıdır. Bu sayede, tedavi alan hastaların ekonomik olarak desteklenmesi ve sağlık hizmetlerine erişimlerinin kolaylaştırılması amaçlanmaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN