Saç egzamasını kesecek çözüm Canan Karatay'dan! Bu suyla yıkayanın başında ne kepek kalacak ne egzama

Saç egzamasını kesecek çözüm Canan Karatay'dan! Bu suyla yıkayanın başında ne kepek kalacak ne egzama

Prof. Dr. Canan Karatay, sık sık yaptığı sağlık açıklamaları ile gündeme gelmeye devam ediyor. Son olarak da saç egzamasına verdiği çözüm yöntemleri gündem oldu. Saç egzamasını kökünden çözecek çözüm Canan Karatay’dan geldi! Bu suyla saçlarınızı yıkadığınızda ne kepek kalacak ne de egzama…

En ciddi cilt hastalıklarından biri olan egzama, kaşıntı, kızarıklık ve kabarcıklar nedeni ile kişilerin günlük hayatını önemli ölçüde etkileyen bir sağlık sorunudur. Egzaması olan insanlar bu duruma çare bulmak için hem doğal hem de kimyasal yolları denemektedir. Prof. Dr. Canan Karatay ise bu konu hakkında çok önemli açıklamalarda bulundu. Karatay’ın önerdiği bu doğal yöntem sayesinde egzama rahatsızlığınız daha da hafifleyecek. İşte konuya ilişkin detaylar…

SAÇ EGZAMASI İÇİN DOĞAL ÇÖZÜMLER

Egzama türlerinden biri olan saç egzaması, oldukça can sıkıcı bir cilt rahatsızlığıdır. Saç egzamasının temel nedenlerinden biri bağışıklık sistemidir. Yani genellikle bağışıklık sistemi düşük insanlarda oldukça sık görülmektedir. Egzamadan kurtulmanın en doğal yöntemi ise karbonattır.

yeni-proje-2-001.jpg

CANAN KARATAY ÖNEMLİ BİR ÖNERİDE BULUNDU

Sağlıklı yaşama ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Canan Karatay, cilt şikayetleri yaşayan kişilere de önemli tavsiyeler veriyor. Bu kapsamda açıklamalarda bulunan Karatay, şu ifadeleri kullanmaktadır:

“D vitamini iğne olarak yapıldığı zaman çok önemli. Damardan alınan C vitamini oldukça etkili. Su içmek önem taşıyor. Damacana suyu değil, mineralli su dediğimiz kristal kaya tuzu içeren su içmeliyiz. Vücudumuzu alkali kılmalıyız. Hücresel bağışıklığın güçlenmesinde protein önemli yer tutuyor. Kelle paça içeceğiz, tuzlu ve limonlu kemik suyu tüketeceğiz. Protein, vücudu asit yapmaz. Asit yapan şekerdir, insülindir. Bağışıklık sistemini çökerten de bunlardır. Senelerden beri söyleye söyleye dilimde tüy bitti: Şeker en tatlı zehir! Cilt şikayetlerimiz varsa hücrelerimizi güçlendirmemiz lazım.”

Öte yandan deterjan ve dezenfektan kullanımının cilt rahatsızlıklarına neden olduğunu belirten Karatay, “Deterjanlar, dezenfektanlar, hava kirliliği, ağır metaller, diş macunundaki florür… Bunlar vücudumuza girince vücutta iyot azalıyor. İyodun azalması da bağışıklık sistemini çökertiyor” açıklamasını yaptı.

yeni-proje-1-004.jpg

İNGİLİZ KARBONATLI SU ÖNERDİ

Cilt hastalıklarından ortaya çıkan kaşıntılara karşı uygulanabilecek yöntemlerden söz eden Karatay, “Ürtiker, uyuz, egzama gibi cilt hastalıkları cildimizde meydana gelen birer reaksiyondur. Bu cilt hastalıkları ciltte inanılmaz kaşıntıya neden oluyor. Devamlı kaşınan yerleri İngiliz karbonatlı suyla yıkamak gerekiyor. Böylelikle vücudun direncini artırıyoruz. Birdenbire geçmez ama hafifletir. Banyo da çok önemli, karbonat ve magnezyum tuzlu su ve sirkeli su, vücuttaki bu şikayetleri azaltır, zamanla da geçirir. Vücudun direnci düştüğünde zona meydana gelir. Stres de bağışıklığı tetikler. Stresi vücuttan atmak için açık havada yürümeliyiz” diye konuştu.

yeni-proje-006.jpg

EGZAMANIZI SİRKE SUYU İLE TEDAVİ EDEBİLİRSİNİZ

Elma sirkesi sayesinde egzamanızı tedavi etmeniz mümkün. Lakin sirkeyi direkt uygulamanız yanlış olacaktır. Dolayısıyla sirkeyi su ile karıştırarak egzama olan bölgenize uygulayabilirsiniz. Bunun için yarım su bardağı su ve yarım su bardağı sirkeyi karıştırarak şikayetçi olduğunuz bölgelere sürüp 10 ila 15 dakika bekletebilirsiniz.

EGZAMANIZI KARBONAT İLE TEDAVİ EDİN

Yarım bardak su ile yarım tatlı kaşığı karbonatı karıştırarak egzamalı olduğunuz bölgelere uygulayabilirsiniz. Düzenli uyguladığınız takdirde hastalığın azaldığını fark edeceksiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN