Sahur yapmadan oruç tutanlar! Önemi sandığınızdan daha büyük: "Kesinlikle atlanmamalı"

Sahur yapmadan oruç tutanlar! Önemi sandığınızdan daha büyük: "Kesinlikle atlanmamalı"

Sahur yapmadan oruç tutanlar dikkat! Uzman isimden önemli uyarı geldi. Sahur sanıldığından daha önemli bir etkiye sahip! Sahurda kaçınılması gereken gıdalara dikkat ederek sahur yapılması gerekiyor...

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Yılmaz, Ramazan ayında sağlıklı beslenmenin büyük önem taşıdığını vurgulayarak, sahurun kesinlikle ihmal edilmemesi gerektiğini belirtti.

SAHUR YAPMADAN ORUÇ TUTMAK VERİMLİLİĞİ DÜŞÜRÜYOR

Prof. Dr. İsmail Yılmaz, sahurun oruç sürecini daha rahat geçirebilmek için kritik bir öğün olduğunu ifade etti. Sahura kalkmamanın veya yalnızca su içerek oruç tutmanın kan şekerinin erken saatlerde düşmesine sebep olacağını söyleyen Yılmaz, bu durumun gün içinde halsizlik, yorgunluk ve verimlilik kaybına yol açabileceğine dikkat çekti.

new-folder-2025-mart-04-20250304-2-67984651-110297963.jpg

SAHURDA AĞIR VE YAĞLI YİYECEKLERDEN KAÇININ

Sağlıklı bir Ramazan geçirmek için beslenme önerilerinde bulunan Prof. Dr. Yılmaz, sahurda ağır ve yağlı yiyecekler ile hamur işlerinden kaçınılması gerektiğini belirtti. Bu tür gıdaların sindirimi zorlaştırarak mide rahatsızlıklarına ve çeşitli sağlık problemlerine yol açabileceğini dile getiren Yılmaz, yemeklerin hızlı yenmemesi ve iyi çiğnenerek tüketilmesi gerektiğini de ekledi.

KABIZLIĞI ÖNLEMEK İÇİN LİFLİ GIDALAR TÜKETİN

Ramazan ayında en sık karşılaşılan sağlık sorunlarından birinin kabızlık olduğunu ifade eden Yılmaz, bu sorunun önüne geçmek için lif oranı yüksek besinlerin tercih edilmesini önerdi. Lifli gıdalar bağırsak hareketlerini düzenleyerek sindirim sistemine olumlu katkı sağlıyor.

SAHURDA NE TÜKETİLMELİ?

Sahurda sağlıklı beslenmenin orucu daha rahat geçirebilmek için kritik olduğunu belirten Yılmaz, dengeli ve besleyici gıdaların tercih edilmesi gerektiğini söyledi ve şöyle devam etti:

"Sahurda, çok yağlı yemekler ve hamur işi tüketildiğinde birtakım sağlık problemlerine neden olabiliyor. Bu nedenle sahurda yumurta, süt, yoğurt, çorba ve zeytinyağlı yemekler tüketilebilir. Bu şekilde sağlıklı beslenme tarzına geçmiş oluruz. Yeterli ve dengeli beslenmeye mutlaka özen gösterilmeli. Büyük porsiyonlar yerine az ve sıkça beslenmeliyiz. Susama hissi yaşanmasa bile sahura kadar sık sık su tüketilmeli."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN