Türkiye'de de yetişiyor ama değerini Japonlar biliyor! Bu yiyecek tam bir güç deposu... Günde bir avuç yiyen zımba gibi oluyor

Türkiye'de de yetişiyor ama değerini Japonlar biliyor! Bu yiyecek tam bir güç deposu... Günde bir avuç yiyen zımba gibi oluyor

Birçok ürünün yetiştiği Türkiye topraklarında o üründe her yıl tonlarca üretiliyor lakin kıymetini en çok Japonlar biliyor. Tam bir güç deposu olan bu yiyecek düzenli tüketenleri resmen zımba gibi yapıyor. Üstelik Japonlar güçlü hafızalarını bu yiyeceğe borçlu. İşte o mucizevi besin…

Tükettiğimiz her besinin sağlığımıza farklı bir katkısı varken kimisi besin değeri açısından oldukça zengin oluyor. Bu kapsamda ise besin değeri yüksek olan yiyecekleri insan vücudunu dış etkenlerden, hastalıklardan koruyor. Öte yandan daha zinde bir vücuda ve sağlığa sahip olmaya yarıyor. Bu yiyecek de besin değeri açısından oldukça zengin olmasıyla biliniyor. Özellikle de B12 açısından faydalarından dolayı uzmanlar tarafından sık sık tavsiye ediliyor.

ASYA ÜLKELERİNDE ÇOK TÜKETİLİYOR

Ülkemizde oldukça fazla üretilen ve tüketimi de iyi olan kuru üzüm, sağlığa faydaları ile gündeme geldi. Günboyu’nda yer alan habere göre Asya ülkelerinde çok tüketilen kuru üzüm, özellikle de Japonya’da tüketiliyor. Hatta bazı uzmanlar Japonların kuru üzüm sayesinde güçlü hafızalara sahip olduğunu söylüyor.

yeni-proje-25.jpg

Kuru üzüm, düzenli tüketildiği takdirde ilk olarak bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor. Vücuttaki toksinleri atarak kirli kanı temizliyor ve vücutta detoks etkisi gösteriyor. Bu sayede şişkinliği de gideriyor. Öte yandan kış aylarında ise solunum yolu hastalıklarına karşı doğal ilaç olarak kullanılıyor. Özellikle de pekmezi tercih ediliyor.

yeni-proje-26.jpg

GÜÇLÜ HAFIZANIN İLACI

Sadece dönemsel hastalıklar için değil uzun vadede çok faydalı olan kuru üzüm, unutkanlık sorunu yaşayanlara tavsiye edilen besinler arasında yer alıyor. Hafızayı güçlendiren etkilerinden dolayı sık sık tercih ediliyor.

yeni-proje-27.jpg

DEMİR EKSİKLİĞİ OLANLAR 1-2 AVUÇ YEMELİ

Birçok uzman kuru üzümün demir eksikliği problemi olanlar için önemli bir besin olduğunu söylüyor. Dolayısıyla demir eksikliğinden kaynaklanan rahatsızlıkların önüne geçmek için tercih edilebilecek en doğal yiyecek kuru üzüm olarak karşımıza çıkıyor. Öte yandan demir eksikliği olanların günde 1-2 avuç kuru üzüm tüketmeleri tavsiye ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN