Uzmanlar açıkladı: Ne koşu ne yürüyüş... Hepsinden 4 kat faydalı! O egzersiz yağları çatır çatır yakıyor

Uzmanlar açıkladı: Ne koşu ne yürüyüş... Hepsinden 4 kat faydalı! O egzersiz yağları çatır çatır yakıyor

Yapılan çalışmalar, hızlı ve sağlıklı kalori yakımının en iyi yolu olan alternatifi ortaya çıkardı. İşte, yürüyaş ve koşuyu geride bırakan o egzersiz...

Yapılan araştırmalarda bisiklet sürmenin yürüme ve koşmaya göre daha etkili olduğu ortaya çıktı. Öyle ki bisiklet sürerken harcanan enerji de diğerlerine göre daha az. Ancak harcanan az enerjiye rağmen bisiklet sürerken yakılan kalori ise daha fazladır.

BİSİKLET SÜRMEK NEDEN DAHA ETKİLİ?

Bisiklet sürmek, insan gücüne dayalı gerçekleştirilen en verimli itme faaliyetlerini sağlamaktadır. Bunun nedeni ise bisikletçinin pedal kuvvetinin yüzde 98,6'sını tekerlekleri çevirmek için kullanmasıdır. Yürüme egzersizinde ise yalnızca yüzde 65 verim sağlanır ve enerjinin 1/3'ü hareket dışı fonksiyonlara harcanır.

s-h-2-1.jpg

Bisiklet, ayaklarımızın orta göbek mili çevresinde yolculuk yaptığı mesafeyi katlayarak artıran ve her pedal hareketini çok daha fazla mesafeye dönüştüren kaldıraç görevi görmektedir.

Bisikletler, düz bir yerde görece düşük bir hareket direnci ile süzülebilmektedir. Zeminle sürekli enerjik bir etkileşimi olduğundan yürüme ve koşmaya göre bu direnci çok daha büyüktür.

yeni-s-h-2-2.jpg

Süzülme, tekerler ile rulmanların dönüş hareketindeki düşük dirençle mümkündür. Teker ile rulmanların hareketine karşı oluşan direnç, bisiklet ile bisikletçinin eylemsizliği ile karşılaştırıldığı zaman oldukça küçüktür. Bundan dolayı bisikletin hızlanması, özellikle düz ya da yokuş aşağı alanlarda çok uzun mesafede süzülmeyi sürdürmesini sağlar. Bu süzülme kabiliyeti ise bisikletçiye kuşlar ve balıkların doğada yaptığını yapma imkanı tanır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN