Uzmanlar uyarıyor: 1 ay boyunca zencefil tüketirseniz eğer... Zencefilin bu denli faydalı olduğunu daha önce duymamıştınız

Uzmanlar uyarıyor: 1 ay boyunca zencefil tüketirseniz eğer... Zencefilin bu denli faydalı olduğunu daha önce duymamıştınız

Zencefil, tadı güzel olan ve vücut için pek çok sağlıklı şey yapan doğal ürünlerden biridir. İhtiyaçlarınızı karşılayan bir zencefil diyeti tasarlamak kolaydır. Çoğu insan onu küçük parçalara böler ve bir smoothie'ye karıştırır, çaya koyar. Ancak zencefilin vücudunuz için neler yapabileceğini ve onu başka şekillerde nasıl hazırlayacağınızı merak ediyor olabilirsiniz.

Zencefil, tropikal bölgelerde yetişen bir bitki köküdür ve dünya çapında kullanılan bir baharattır. Latince adı "Zingiber officinale" olan bu bitki, genellikle Asya mutfağında yaygın olarak kullanılır. Zencefil, turuncu-kahverengi renkli, sert bir köktür. Taze zencefil kökü, ince dilimlenerek veya rendelenerek yemeklere veya içeceklere eklenir. Ayrıca kurutulmuş zencefil tozu, baharat karışımlarında veya tatlandırıcı olarak kullanılır.

Zencefilin sağlık faydaları arasında anti-inflamatuar özellikleri, sindirim sağlığına destek olması, mide bulantısını azaltması ve bağışıklık sistemini güçlendirmesi sayılabilir. Ayrıca, zencefil çayı veya zencefilli su gibi içecekler, soğuk algınlığı ve grip gibi durumlarda rahatlama sağlayabilir.

zencefil-nasil-kullanilir.webp

HER GÜN ZENCEFİL YERSENİZ

Her gün zencefil yemek, vücudunuz için harika şeyler yapar. Gerekli tüm bilgilere sahip olmanız için bazı faydalarına ve tüketmenin yollarına bir göz atalım!

KANSER RİSKİNİ AZALTIN

Doktorlar zencefilin vücuttaki kanser hücreleriyle savaşabileceğini söylüyor. Michigan Üniversitesi Kanser Merkezi, zencefilin bağırsak ve kolon iltihabını körelttiğini, bu nedenle sindirim kanserini önlemenize bile yardımcı olabileceğini söylüyor.

ALZHEİMER HASTALIĞINDAN KORUYUN

2012'de yapılan bir araştırma, günlük zencefil özü dozlarının orta yaşlı kadınlarda çalışma belleğini ve tepki sürelerini iyileştirdiğini gösterdi. Zencefil, yaşa bağlı hastalıklarla savaşan ve beyin fonksiyonlarını iyileştiren biyoaktif bileşikler ve antioksidanlar içerir.

KAN ŞEKERİ KONTROLÜ

Zencefil, şeker hastaları için harika olan kan şekerini düzenleyebilir. Bir çalışma, her gün 2 gram toz zencefil kullanan hastaların kan şekerini yüzde 12 oranında düşürebildiğini gösterdi.

60230ebf79da3e0ff4d319e5.webp

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİN

Zencefilin antienflamatuar özellikleri, bir kişinin bağışıklık sistemini güçlendirebilir. Kalıcı bir aşınma veya soğuk algınlığı çekiyorsanız, iyileşmenize yardımcı olması için içeceklerinize veya yemeklerinize biraz zencefil eklemek akıllıca olabilir.

ANTİENFLAMATUVAR

Zencefil büyük miktarlarda gingerol içerir. Araştırmacılar iltihabı hafiflettiğini düşünüyor. Bu nedenle zencefil, iltihaplı diş eti hastalığından veya artritten hissettiğiniz ağrıyı hafifletebilir. Ayrıca tadı harikadır ve hiçbir yan etkisi yoktur.

MİDE BULANTISI İLE MÜCADELE

Sabahları kendinizi hasta hissediyorsanız, zencefil yemek yardımcı olabilir. Sıkışık bağırsakları rahatlatabilir ve kronik mide ekşimesi veya IBS'si olan kişiler için harikadır. Sabah bulantısı olan hamile kadınlar için bile güvenlidir. Düzenli olarak tüketmek de uzun süreli rahatlama sağlayabilir!

KİLO VERMEK

Diyete zencefil eklemek metabolizmanızı hızlandırabilir ve kalori yakma şeklinizi iyileştirebilir. Bu, ne kadar yağ depoladığınızı veya döktüğünüzü etkiler. Ayrıca, daha uzun süre tok hissedersiniz, böylece gün boyunca abur cubur yeme isteğinizi giderebilirsiniz.

3nynnrbxrks-hkw3zuttqg.webp

CİLDİ İYİLEŞTİR

Yiyecekler sindirim sisteminde uzun süre kalırsa akne, egzama ve sedef hastalığına neden olan toksik yan ürünler üretebilir. Ancak zencefil, terlemeyi ve sindirimi teşvik ederek bu zararlı maddelerin miktarını azaltır.

KAS AĞRISINI AZALTIN

Birçok insan antrenmandan sonra kas ağrısı yaşar. Bu, vücudunuzun çok çalıştığını ve kalori harcadığını gösterir. Bununla birlikte, aynı zamanda acıtır, ancak zencefil ağrıyan kaslarınızı gevşeterek günlük fitness rutininizden daha hızlı kurtulmanızı sağlayabilir.

ADET AĞRISINI KOLAYLAŞTIRIN

Zencefil ağrı giderici özelliklere sahiptir, bu nedenle adet kramplarınızı azaltmanıza yardımcı olabilir. NCBI web sitesindeki bir makale, zencefilin adet başlamadan iki gün önce tüketilmesinin ağrı süresini azalttığını söylüyor.

SİNDİRİMİ İYİLEŞTİRİN

Her gün zencefil yemek sindirime yardımcı olabilir. Sıkışık bağırsaklarınızı gevşetebilir ve mide rahatsızlığını giderebilir. Ayrıca, bağırsak hareketlerinizi iyileştirirseniz, IBS semptomlarınızı azaltabilir ve önünüzde daha iyi günler olabilir!

maxresdefault.jpg

KOLESTEROL DÜZEYLERİNİ AZALTIN

Lezzetli yiyecekler sağlıksız olma eğilimindedir ve vücudunuza çok fazla kolesterol koyar. Bu, kalp hastalığı geliştirme riskinizi artırır. Bununla birlikte, diyetteki zencefil, trigliserit miktarını azaltabilir ve bu seviyeleri düşürebilir!

SIK BAŞ AĞRILARINI KOLAYLAŞTIRIN

Sık baş ağrıları gününüzü perişan edebilir. Acı verici bir ağrı var, ancak ışığa duyarlılık, kusma veya mide bulantısı olan bir migrene neden olabilirler. Bununla birlikte, zencefil, bu semptomları hafifletebilecek anti-inflamatuar özelliklere ve anti-histamin etkilerine sahiptir.

SAÇI VE CİLDİ CANLANDIRIN

Zencefil yemek vücudunuzun kolajen seviyelerini korumasına, yara izlerinin görünümünü, hatta cilt tonlarını azaltmasına ve saç büyümesini teşvik etmesine yardımcı olabilir. Artık özel serumlara veya kremlere ihtiyacınız yok. Diyetinize biraz daha zencefil ekleyin.

OSTEOARTRİT AĞRILARINI AZALTIN

Osteoartrit semptomları sertlik ve eklem ağrısını içerir. Oldukça sinir bozucu, ancak zencefil yemek engelliliği azaltabilir. Vücudun herhangi bir yerinde yardımcı olabilmesine rağmen, bir çalışma diz osteoartriti olan hastalarda belirgin iyileşmeler gösterdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN