Uzmanlardan dikkat çeken uyarı: '' Bu 5 besini aman sütle birlikte tüketmeyin''

Uzmanlardan dikkat çeken uyarı: '' Bu 5 besini aman sütle birlikte tüketmeyin''

Genellikle sağlıklı bir şeyi bir bardak sütle birleştirmekten endişe ederiz, ancak dikkatli olun ve bu 5 besini sütle birlikte tüketmekten kaçının. İşte süt ile tüketmemeniz gereken o yiyecekler...

Kimisi sütü sıcak veya soğuk içmeyi sever, kimisi çikolata ekleyerek, kimisi kilo almak için muzla içmeyi sever. İnsanların sabah veya akşam diyetlerine sütü dahil etmelerinin birçok yolu vardır. Ayrıca badem sütü, hindistan cevizi sütü veya kaju sütünü de duymuş olabilirsiniz. Bu seçenekler kulağa hoş ve sağlıklı gelse de, bir bardak sütle asla eşleştirmemeniz gereken bazı yiyecekler var.

Sütün sindirilmesi daha uzun sürer ve bu nedenle örneğin, süt ve limon ya da herhangi bir turunçgil meyveniz varsa, süt pıhtılaşır. Bu gaz ve mide ekşimesine yol açabilir. Bazı insanlar ayrıca laktoz intoleransıdır, bu da sütte bulunan laktozu sindiremedikleri anlamına gelir.

basliksiz-12.jpg

1. BALIK VE SÜTTEN KAÇININ

Sütün serinletici etkisi, balıkların ise ısıtma etkisi vardır. Bu kombinasyon vücutta kimyasal değişikliklere yol açabilecek bir dengesizlik yaratır. Uzmanlar, “Sindirim sorunlarına ve hatta ağırlığa yol açabileceğinden, asla balık ve her türlü sütlü et yemeyin” diyor. Aksi takdirde, bu büyük hatadan dolayı acı çekmek zorunda kalabilirsiniz.

maxresdefault.jpg

2. MUZ VE SÜT YEMEKTEN KAÇININ

Çağlardan beri bize süt ve muzun sağlıklı bir kombinasyon oluşturduğu söylendi. Siz de süt ve muzu karıştırıyorsanız, beklemenin ve durmanın zamanı geldi. Uzmanlar, " Süt ve muz kombinasyonu ağırdır ve sindirimi uzun zaman alır ve ayrıca kendinizi yorgun hissedersiniz " diyor. Bu nedenle, bu iki besleyici bileşen, sağlıklı ve dengeli bir diyetin parçası olarak ayrı ayrı güvenle tüketilebilir.

kavun-cekirdegi-serbeti-1.webp

3. KAVUN VE SÜTTEN KAÇININ

Bol meyveli süt, sağlığınıza zarar verebilecek zararlı bir kombinasyon olabilir. Süper sağlıklı bir meyveyi her zaman çok sağlıklı olan sütle birleştirdiğinize inanabilirsiniz, ancak yanılıyorsunuz. Süt müshil olarak hareket etme eğilimindedir ve kavunlar idrar söktürücü özelliklere sahiptir. Bu nedenle, onları bir araya getirmek, sindirim sorunlarına ve toksik birikime yol açabilir, bu da kusmaya veya gevşek hareketlere yol açabilir. Bu yüzden kaçının.

basliksiz-13.jpg

4. TURP VE SÜTTEN KAÇININ

Genellikle turpun önemli yan etkileri yoktur. Ancak, sıcak yapısından dolayı midede yanma hissine neden olabileceğinden, yemek yemeden önce yemekten kaçınılması tavsiye edilir. Uzmanlara göre, uyumsuz bir gıda kombinasyonu olarak kabul edildiğinden, turp yedikten sonra süt alınmamalıdır. Uzmanlar, “Sütlü turp yiyorsanız, bunu hemen bırakmanın zamanı geldi. Bunu yapmak sizin için zahmetli olabilir. Süt ve turp, sindirim sürecini engelleyebilecekleri için ayrı olarak yenmelidir.” dediler. En az iki saat turptan yapılan şeyleri yedikten sonra süt için.

5. EKŞİ ŞEYLERİ SÜTLE KARIŞTIRMAKTAN KAÇININ

Uzmanlar, “Narenciye veya asitli maddeleri sütle karıştırmayın. C vitamini yönünden zengin meyveler bile sütle birlikte tüketilmemelidir.'' dedi. Çünkü sütün sindirimi daha uzun sürer ve biri süt ve limonu ya da herhangi bir turunçgil meyvesini birlikte seçtiğinde, süt pıhtılaşma eğilimi gösterir. Bu gaz ve mide ekşimesine davetiye çıkarır ve sağlığınıza zarar verir. Ayrıca tıkanıklık, soğuk algınlığı, öksürük, kızarıklık ve alerjiye neden olabilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN