Uzun ve sağlıklı bir hayat için buna baş köşede yer ayırın! Canan Karatay özel reçetesini paylaştı

Uzun ve sağlıklı bir hayat için buna baş köşede yer ayırın! Canan Karatay özel reçetesini paylaştı

Canan Karatay uzun yaşam sırrını açıkladı! Bu besini tüketen 95 yaşına kadar yaşıyor. Canan Karatay özel tarifini açıkladı. 'Bu besini tüketenler uzun ve dinç yaşar' diyen Karatay'dan özel reçete. İşte detaylar.

Canan Karatay'dan uzun yaşam sırrı! Canan Karatay, Anadolu'da sıklıkla tüketilen besini önererek 'bunu yiyin ve 95 yaşına kadar yaşayın' diyerek uzun yaşam için tarif verdi.

canan karatay

Canan Karatay, işlenmiş ve rafine gıdaların tüketimine karşı çıkarak, doğal gıdaların ve zengin besinlerin tüketilmesini tavsiye etmektedir. Doğal yollarla yapılan lahana turşusu ve turşu gibi fermente gıdaların tüketmenin önemini vurguladı. Uzun yaşam içinde sırrı açıklayan Karatay, Anadolu'da bu besinin yaygın olduğunu belirtti.

UZUN YAŞAM TAVSİYESİ

Prof. Dr. Canan Karatay, uzun yaşam için sırrını açıkladı. Uzun yaşamın tavsiyesi gündem etkisi yarattı.

'Kavurma yağı ile birlikte yiyiniz. Kuyruk yağı ile beraber yenmeli. O vakit dinç olursunuz. Dağlara iner çıkarsınız. 95 yaşına kadar yaşarsınız' ifadelerine yer verdi.

canan karatay

Canan Karatay açıklamasında; 'yumurta sarısı ile birlikte bol köy yağı ile birlikte yiyin.'

'Anadolu'da adettir, kuyruk yağını eritip içerler ve 90-95 yaşına kadar yaşarlar.'

'Yağ dokunuyor kalp hastalığı yağıyor' deniliyor. Hangi yağ? Trans yağ ya da margarin dediğimiz yağlar sağlık açısından tehlikelidir. Senelerdir, asırlardır yediğimiz köy yağları neden tehlikeli olsun. Evvel yoktu, rivayet yeni çıktı' diyerek açıklamasına devam etti.

DOĞAL YÖNTEMLE YAPILAN LAHANA TURŞUSU

Doğal lahana turşusunun sağlık açısından yararlı olduğunu vurgulayan Canan Karatay;' Lahana turşusu dünyanın en önemli tıbbi malzemelerinden biridir. Kanser ve kalp hastalığını, Alzheimer olmanızı engeller. Ayrıca karaciğer yağını giderir ve şekeri düzenler' dedi.

canan karatay

Lahana turşusu, sağlıklı beslenmenin bir parçası olduğunu ve fermente bir besin olduğunu vurgulamıştır.

Lahana turşusu; kıyılmış lahananın tuz, su ve bazen de baharatlarla fermente edilmesiyle elde edilir. Tek başına yenebilir ya da yemeklerin yanında tüketilebilir.

Lahana turşusu ve bunun gibi fermente edilmiş gıdalar, bağışıklık fonksiyonu, zihinsel sağlık olmak üzere sağlığa yararlıdır.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN