Yeni doğan bebek gazı nasıl çıkarılır?

Yeni doğan bebek gazı nasıl çıkarılır?

Yeni doğan bebekler zaman zaman gaz sancısı sorunu ile karşı karşıya kalabilir. Peki yeni doğan bebek gazı nasıl çıkarılır? işte bu sorunun yanıtı.

Yeni doğan bebekler, özellikle ilk aylarında gaz sancısı yaşayabilirler. Bu durum, bebeklerin huzursuz ve ağlayarak uyumasına neden olabilir. Gazın doğru şekilde çıkarılması, bebeğin rahatlaması ve huzurlu bir uyku uyumasına yardımcı olur. Peki, yeni doğan bebek gazı nasıl çıkarılır? İşte, bu konuda bilmeniz gerekenler:

Bebeği dik bir şekilde tutun

Bebeklerin gazının çıkarılması için öncelikle bebeği dik bir şekilde tutmak gerekir. Bu şekilde, bebeğin midesindeki gazın yukarı doğru hareket ederek çıkmasına yardımcı olunur. Bebeği, kucağınıza yüzü öne bakacak şekilde oturtabilirsiniz.

Masa veya yatak üzerinde destekleyin

Bebeğin gazının çıkarılması için bebeği sırt üstü yatırabilirsiniz. Bebeğin başını, yüksek bir yastık veya özel bir bebek gazı çıkarma yastığıyla destekleyin. Bu şekilde, bebeğin midesindeki gazın doğru şekilde çıkarılması sağlanır.

Bebeğin sırtını ovalayın

Bebeğin sırtını hafifçe ovun ve masaj yapın. Bu, bebeğin gazının hareket etmesine ve çıkmasına yardımcı olur. Sırtın alt kısmından yukarı doğru hafifçe ovalama yaparak masaj yapabilirsiniz.

Bebeğin bacaklarını bükün

Bebeğin bacaklarını yavaşça karnına doğru bükün ve hafifçe bastırın. Bu, bebeğin midesindeki gazın hareket etmesine yardımcı olur. Bacakları karnına doğru bükerek, bebeğin gazının daha kolay çıkmasını sağlayabilirsiniz.

Emzirme veya biberon verme

Bebeğin gazını çıkarmak için, emzirme veya biberon verme de etkili bir yöntemdir. Bebeğinizi öncelikle dik bir şekilde tutun ve sonra emzirin veya biberon verin. Bu şekilde, bebeğin ağızdan aldığı hava miktarı azaltılacak ve gaz sancısı azaltılacaktır.

Yeni doğan bebek gazının çıkarılması için birçok yöntem vardır. Yukarıda bahsedilen yöntemleri deneyerek, bebeğinizin gaz sancısını hafifletebilirsiniz. Ancak, bebeğinizde sürekli gaz sancısı varsa ve huzursuzluk devam ediyorsa, doktorunuzla iletişime geçmeniz önerilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN