Yoğurdu bu şekilde yiyen asla yaşlanmıyor! Atalarımız bu işi biliyormuş: Bilim dünyası yeni keşfetti

Yoğurdu bu şekilde yiyen asla yaşlanmıyor! Atalarımız bu işi biliyormuş: Bilim dünyası yeni keşfetti

Bilim dünyasından dev keşif! Yoğurdu bu şekilde yemeniz halinde yaşlanmayacaksınız! Türklerin sık sık tükettiği ve farklı şekillerde sunduğu yoğurdu böyle yiyin! Ajda Pekkan gibi olacaksınız...

Bilim insanları, yaşlanmayı ortadan kaldıracak yeni bir keşfe imza attı. Yapılan çalışmalarda yoğurdun tüketimindeki farklılık, vücudu genç tutuyor.

Yapılan araştırmalarda bağırsakta bulunan mikrop ve bakteri çeşitliliği, yaşlandıran etkileri, ileri yaşlarda meydana gelebilecek olan kronik hastalıkları minimuma indiriyor. Bunun yanı sıra beden zindeliğini koruyor.

BAĞIRSAK SAĞLIĞINIZ YAŞLANMANIZI BELİRLİYOR

1-016.jpg

Bu araştırmaya göre insan bağırsağında iltihaba neden olan kötü huylu bakterilerin bulunma oranı ile insanlarda yaşlanma etkilerinin artması arasında büyük bir bağ olduğu kanıtlandı.

Eğer bağırsak sağlığınız iyi durumdaysa saç dökülmesi, beyazlaması; kırışıklıklar ve kronik hastalıklar gibi rahatsız edici durumlar en düşük seviyede görülüyor. Bununla birlikte sağlıklı yaşlanmaya sebep oluyor. Ayrıca bedenin zinde olmasıyla vücut kendini koruyor.

KRONİK RAHATSIZLIĞINIZIN SORUNU BAĞIRSAKLAR

2-007.jpg

İnsan bağırsağı içerisinde trilyonlarca bakteri bulunur. Bunların kimisi iyi, kimisi ise dosttur. Bağırsak, bu barındırdığı bakteri popülasyonu ile birlikte karmaşık bir yapıya sahip. Serotonin, dopamin, endorfin ve oksitosun gibi insana mutluluk veren hormonların yüzde 90'ı bağırsaklarda üretiliyor.

Gelişim Bilişim Sinirbilim (Developmental Cognitive Neuroscience) adlı akademik tıp dergisinde yayımlanan yeni bir araştırmaya göre bağırsakların, insan sağlığında büyük bir öneme sahip olduğu ortaya çıktı. Özellikle bağırsak ortamındaki bakteri çeşitliği birebir olarak vücut sağlığını etkiliyor. Yaşlanma, kronik rahatsızlık gibi pek çok durum bağırsaklarda çözüm bulabilir.

YAŞLANMAMANIN SIRRI: KEFİR

3-003.jpg​​​​​​​

Araştırmada yer alan Macaristan Spor Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyesi Zsolt Radak, bağırsaklardaki probiyotik olarak adlandırılan dost bakterilerin "uzun ömürlü olma ve sağlığı koruma" gibi hayat kalitesini arttıran durumların önemine dikkat çekti. Yaşlanmayı büyük oranda geciktirdiği düşünülen probiyotiklerin, doğal mayadan yapılan yoğurt ve kefir gibi mayalanan, yani fermente edilen ürünlerin, bağırsak sağlığında büyük öneme sahip olduğunu vurguladı. Bağırsaklarda yaşayan dost bakterilerin bu ürünlerden beslendiği ve güçlendiği ifade edildi.

Kefir, özellikle Türkiye'de oldukça tüketilen bir içecek olarak bilinir. Fermente edilen bu içecek, bağırsak sağlığında çok ciddi rol oynar. Birçok derde deva olan kefir, içerdiği probiyotikler sayesinde yüzde 99 oranında içerdiği bağırsak rahatsızlıklarını yok ediyor. Uyku bozuklukları, yüksek tansiyon, depresyon gibi fiziksel ve sinirsel hastalıklara da büyük oranda iyi geldiği bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN