Sağlık ocakları kaçta açılıyor ve kaçta kapanıyor? Sağlık ocakları çalışma saatleri

Sağlık ocakları kaçta açılıyor ve kaçta kapanıyor? Sağlık ocakları çalışma saatleri

Sağlık ocakları çalışma saatleri vatandaşlarımız tarafından merak ediliyor. Sağlık ocakları çalışma saatleri kapsamında vatandaşlar muayene olur, gerekli görülürse kan alınır ya da aşı vurulur. Sağlık Bakanlığı’na bağlı olan bu merkezlerle ilgili bilmeniz gerekenleri sıraladık.

Sağlık ocaklarında muayene olmak isteyen vatandaşlarımız çalışma saatlerini merak ediyor. Sağlık ocağı çalışma saatlerinde vatandaşlarımız muayenelerini oluyor gerekli görülürse kan ya da idrar tahlili verebiliyor. Her gün binlerce vatandaşımızın muayene olduğu bu sağlık merkezleri ile ilgili bilmeniz gereken her şeyi sıraladık. İşte tüm bilgiler…

SAĞLIK OCAKLARI

Sağlık ocakları, muayene, tahlil gibi sağlık hizmetlerinin yanı sıra anne çocuk sağlığı gibi sağlık hizmetleri de vermektedir. Sağlık ocaklarında doktor gerekli görürse vatandaştan kan alınır ve tahlil yapılabilir. Sağlık ocaklarında kan tahlilleri sabah saat 11.00’e kadar alınır. Kan testinin sonucunu internet üzerinden 1 gün sonra e-nabız’dan öğrenebilirsiniz. Sağlık ocaklarının yeni adı Aile Sağlığı Merkezi olarak değiştirilmiştir.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

Ülkemizde yaklaşık 6 bin 300 adet sağlık ocağı vardır. Sağlık ocakları vatandaşlara ücretsiz hizmet vermektedir. Geçtiğimiz senelerde sağlık ocaklarından hizmet alabilmek için randevu almak gerekiyordu ancak bu uygulama kaldırıldı.

19-12/31/saglik-ocagi-calisma-saatlersijpgg.jpg

ÇALIŞMA SAATLERİ

Sağlık ocakları yurt genelinde 08.30-17.30 saatleri arasında hizmet vermektedir. 12.30-13.30 saatleri arasında öğle tatili yapılmaktadır. Sağlık ocakları hafta sonları hizmet vermemektedir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN