Marmaray çalışma saatleri | Marmaray kaçta açılıyor ve kapanıyor?

Marmaray çalışma saatleri | Marmaray kaçta açılıyor ve kapanıyor?

Marmaray çalışma saatleri bu ulaşım aracını kullanacak vatandaşlarımız tarafından merak ediliyor. Marmaray çalışma saatleri kapsamında her gün milyonlarca vatandaşımızı Asya ve Avrupa arasında seyahat ettiriyor. İstanbullulara rahat ve hızlı seyahat imkanı sunan bu ulaşım aracı ile Asya ve Avrupa arası 4 dakika sürüyor. İşte bilmeniz gerekenler…

 

Marmaray çalışma saatleri kapsamında her gün milyonlarca vatandaşımızın iş, ev, okul ya da seyahatlarında tercih ettiği bir ulaşım aracı. Marmaray çalışma saatleri, bu ulaşım aracını kullanacak kişiler tarafından merak ediliyor. Toplam 5 istasyonu bulunan bu tremle ilgili bilmeniz gereken her şeyi sıraladık. İşte tüm bilgiler…

MARMARAY

Marmaray 29 Ekim 2013’te işletmeye açılmıştır. Dünyanın en derin batırma tüp tünelidir. 5 istasyonu bulunan trenin istasyonlarının bir kısmı yer altında bir kısmı yer üstündedir. Yer altındaki istasyonları Yenikapı, Sirkeci, Üsküdar’dır. Yer üstündeki istasyonları ise Kazlıçeşme ve Ayrılık Çeşmesi’dir.

Ayrılık Çeşmesi istasyonundan Kadıköy ve Kartal metrosuna, Sirkeci istasyonundan Kabataş- Bağcılar Tramvay hattı ve vapur hatlarına aktarma yapabilirsiniz. Yenikapı istasyonundan Yenikapı- Taksim- Hacıosman metrosuna, Bursa, Yalova, Bandırma seferlerinden İDO Feribot iskelesine, Kabataş, Bağcılar Tramvay hattına İETT otobüs hatları yer alır.

Marmaray ile Asya ile Avrupa arası 4 dakika inmiştir. Marmaray ile Kazlıçeşme-Halkalı, Ayrılık Çeşmesi ve Gebze arasında 3 yeni hat inşa edilmiştir.

BİLET FİYATLARI

Marmaray tek geçişli bilet fiyatı 5 TL’dir. 3 geçişli bilet fiyatı 11 TL’dir. Aylık tam abonman 95 TL iken, 27 yaşına kadar olan vatandaşlarımızın kullanabileceği aylık abonman 70 TL’dir. Marmaray’ı İstanbulkartlarınız ile de kullanabilirsiniz. İstanbulkart’tan tam geçiş ücreti 2,60 TL’dir. Öğrenciler için ise bu ücret 1,25 TL’dir.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

ÇALIŞMA SAATLERİ

Marmara hafta içi toplam 333 sefere çıkmaktadır. Günün yoğun olduğu 07.00-10.00 ile 16.00-20.00 saatleri arasında Marmaray 5 dakikalık seferlere çıkmaktadır. Bazen de bu süre 7 dakikadır. 06.00-07.00 ve 20.00-23.10 saatleri arasında 10 dakikada bir sefer yapılmaktadır.

20-01/01/marmarayjpgg.jpg

23.10-24.00 saatleri arasında 15-20 dakikada bir sefer düzenlenmektedir. Hafta sonu ve özel günlerde sefer sayısı 217’dir. Hafta sonu ve özel günlerde sefer araları 10 dakikadır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN